Werk in de Energietransitie

Activiteit: Invited talk

Description

Deze workshop staat in het teken van human capital in relatie tot energietransitie. De energietransitie is een wereldwijde uitdaging. In onze regio is het daarbij een doelstelling om na gas ook koploper in Duurzame Energie te worden en te blijven, bijvoorbeeld in waterstof. Hoe zou de regionale human capital agenda voor energietransitie er volgens u uit moeten zien?

In deze interactieve workshop:

- Presenteren we lessen uit de projecten hieronder: Michaela Zwaan (projectleider RIF Gas 2.0) en Jeltje Talen (docent-onderzoeker lectoraat Human Capital);
- Houden we daarover een forumdiscussie met (onder voorbehoud) onder meer Hielke Hekman (New Energy Coalition), Rob Wolters (provincie Groningen) en een MKB-vertegenwoordiger;
- Blikken na de pauze gezamenlijk met u vooruit op onze regionale human capital agenda ten behoeve van de energietransitie.

Tijdens deze workshop laten we ons inspireren door de ervaringen die zijn opgedaan in het Europese Interreg B project RIGHT skills for the right future, het RIF-project Gas 2.0 en andere projecten onder de gezamenlijke vlag van de New Energy Coalition.
Periode11 mei 2022
EvenementstitelSymposium Talent in de Regio
EvenementstypeConference
LocatieGroningen, NetherlandsToon op kaart
Mate van erkenningRegional

Keywords

  • schone energie
  • duurzame energie