Voorwaarts ontwerpen, achterwaarts plannen

Activiteit: Invited talk

Description

Op 25 april 2024 presenteerde de gemeente Groningen ‘Geleide Groei’, kader voor de doorontwikkeling van de binnenstad van Groningen.

Het document Geleide Groei helpt de gemeente, marktpartijen en andere stakeholders om de verdere doorontwikkeling van onze binnenstad de komende jaren op een goede manier vorm te geven. Dat betekent keuzes maken en richting bepalen. In Geleide Groei bieden we daarnaast een doorkijk naar de komende decennia. Het kader Geleide Groei is tot stand gekomen met de inzet van het internationale architectenbureau MVRDV en het resultaat van een intensief traject met vele gesprekken en workshops, binnen de gemeentelijke organisatie, maar zeker ook daarbuiten.

Voormalig stadsbouwmeester Nathalie de Vries, directeur bij MVRDV, lichtte deze dag de inhoud van het kader toe. Reflectie op het kader vond plaats door prof. dr. Cor Wagenaar - professor aan de RUG in de geschiedenis en theorie van architectuur en stedenbouw - en door dr. ir. Bart de Zwart - lector Vastgoed aan de Hanzehogeschool in Groningen.
Periode25 apr. 2024
EvenementstitelGeleide Groei
EvenementstypeSeminar
LocatieGroningen, NetherlandsToon op kaart
Mate van erkenningLocal

Keywords

  • binnensteden
  • ruimtelijke kwaliteit
  • planologie
  • stedenbouw
  • ontwerponderzoek