Voices of Nature

Activiteit: Participation in workshop, seminar, course

Description

Menselijke stemmen verbinden ons met de wereld, inclusief wat we de natuur noemen. Verschillende woorden vormen, communiceren en weerspiegelen onze gedachten en gewoonten. Tijdens deze avond zoomen we in op deze variaties en stellen we de vraag: hoe begrijpen en benoemen verschillende culturen de ruimtes en tijdelijkheden die ze bewonen?

Hoe identificeren we weers- en geologische fenomenen, of andere levende wezens? En hoe maken we deel uit van een levend netwerk, door middel van communicatie en door voeding van lichaam en geest? En wat gebeurt er als deze woorden verloren gaan?

Bedenk dat allerlei soorten lichamen constant op elkaar inwerken en verschillende soundscapes in en om ons heen genereren. Deze ‘stemmen’ stellen ons in staat onze aandacht te richten op de lucht en vloeistoffen die geluid uitzenden en herinneren ons eraan dat stemmen materialiteit hebben: ze worden gedragen door golven.

Deze avond wordt het publiek uitgenodigd om na te denken en te luisteren naar de stemmen die onze ecologische relaties vormgeven. Hoe praten we met en over de natuur en de wereld, en hoe luisteren we? We spreken niet alleen in filosofische termen, maar ook pragmatisch, wat wil het land dat ons voedt ons vertellen?

Judith van der Elst organiseert de avond inhoudelijk en treedt op als gespreksleider.
Periode29 mrt. 2022
EvenementstypeOther
LocatieLeeuwarden, NetherlandsToon op kaart
Mate van erkenningInternational

Keywords

  • communicatie
  • cultuurverschillen
  • ecologie
  • stemmen