Virtual Reality voor Ambulance verpleegkundig onderwijs van complexe situaties: Ambulancepersoneel (nog beter) opleiden met Virtual Reality Training die werkt!

  • Boer, R. (Speaker)
  • Marieke de Boer (Speaker)

Activiteit: Oral presentation

Description

Oral presentation at Healthy Ageing symposium: 'Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn'
Ambulanceverpleegkundigen hebben in toenemende mate te maken met complexe en onvoorspelbare omstandigheden (denk hierbij aan het omgaan met opdringerige omstanders, het bekogeld worden met vuurwerk tijdens oudejaarsavond of het behandelen van een kind met ernstige brandwonden). De Hanzehogeschool Groningen gaat langdurig met een aantal partners werken om ambulancehulpverleners beter voor te bereiden op dit soort situaties.
Ambulanceverpleegkundigen zijn goed opgeleide en ervaren professionals die continu bijgeschoold worden. Echter, het realistisch oefenen met een breed scala van bovenstaande situaties is een kostbare aangelegenheid en soms zelfs onmogelijk met de huidige educatieve middelen. Daarom heeft een aantal partijen de handen ineengeslagen binnen het zogenaamde VRAMBO project (Virtual Reality voor AMBulanceverpleegkundig Onderwijs van complexe situaties). Onderzocht wordt hoe het "onderdompelen" van verpleegkundigen in virtueel levensechte scenarios gaat bijdragen aan het beter voorbereid zijn op tal van complexe situaties. En hoe een training, gebruikmakend van VR onderdelen, eruit moet zien om inpasbaar te zijn binnen de trainingspraktijken van de Regionale Ambulance Vervoerders.
Periode14 nov. 2019
EvenementstitelHealthy Ageing symposium: 'Technologische ontwikkelingen in Zorg en Welzijn'
EvenementstypeConference
LocatieRoden, NetherlandsToon op kaart
Mate van erkenningNational

Keywords

  • ambulancevervoer
  • training
  • virtual reality
  • personeel