Symposium Fysiotherapie 'Samen in Beweging'

Activiteit: Oral presentation

Description

‘Bewegen als medicijn’ is de slogan van de afgelopen jaren. Binnen ‘gezond ouder worden’, de focus van het UMCG, speelt bewegen samen met goede voeding ook een belangrijke rol. Maar hoe brengen en houden we een patiënt in beweging? Is in bed liggen in het ziekenhuis écht verleden tijd?
Aan de hand van onderzoek, best practice, trainingsfysiologie en patiënt-ervaringen wordt u geïnformeerd over de laatste stand van zaken in de fysiotherapeutische zorg binnen de derde lijn en hoe behandelingen voortgezet kunnen worden in de eerste en tweede lijn.
Het symposium start met een plenair deel, waarna u in interactieve workshops van gedachten kunt wisselen over hoe we patiënten kunnen behandelen en trainen om een optimale conditie te krijgen vóór een geplande behandeling en tijdens of na een ziekenhuis opname. Tevens is er een workshop over het belang van goede voeding bij training en herstel.
Slotspreker van het symposium is ex-topsporter Christijn Groeneveld, voormalig Nederlands Kampioen marathonschaatsen. In 2014 valt hij met als gevolg zeer ernstig rugletsel. Hij verhaalt over zijn tegenslagen en successen tijdens zijn revalidatie en looptraining in de Alter G en vertelt daarnaast welke factoren hebben bijgedragen aan zijn succesvolle revalidatie.
Periode29 mrt. 2018
Gehouden opRijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen, Centrum voor Revalidatie, Netherlands
Mate van erkenningRegional

Keywords

  • bewegen activiteit
  • fysiotherapie
  • gezondheid
  • spieren