Ready for Research

Activiteit: Participation in workshop, seminar, course

Description

Op weg naar de submission van je manuscript

Het indienen van je manuscript bij een (wetenschappelijk of praktijkgericht) tijdschrift is een eerste mijlpaal voor promovendi en early career researchers (ECR). Hoe vind je een geschikt journal? Wanneer is je manuscript gereed voor submission? Welke stappen komen hierbij kijken? Deze workshop maakt onderzoekers wegwijs in de aanloop naar het indienen van hun manuscript.

Na de dataverzamelingsfase start weer een nieuw spannend onderdeel van je onderzoek: het op papier krijgen van je resultaten. Om deze vervolgens ook te publiceren, moet je een aantal keuzes maken:te beginnen met de selectie van een tijdschrift waarin je zou willen publiceren. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met de scope en journal guidelines, maar ook met de voorkeuren van je medeauteurs. Wat zijn belangrijke overwegingen en hoe voorkom je verrassingen? In de workshop laten we je zien hoe je een geschikt journal kan vinden. Daarnaast bespreken we de do’s en dont ’s voor een verzorgd manuscript en laten we je zien hoe je je manuscript aanbiedt aan een uitgever. Bovendien komt ook de peer-review aan bod waarbij het manuscript een selectie- en revisieprocedure doorgaat. Wellicht zou je graag willen bijdragen aan Open Science door je artikel Open Access te publiceren. We staan er kort bij stil hoe dat werkt binnen het Open Science- en publicatiebeleid van de Hanzehogeschool.

Of je nou nog midden in je dataverzameling, analyse of reeds in de schrijffase zit – het opdoen van informatie over de manuscript submission en publicatieprocedure komt nooit te vroeg. Meld je aan en neem deel aan de author’s journey!

Onderwerpen:
- Journal keuze en guidelines
- Voorbereiding van het manuscript
- Afspraken met medeauteurs
- Submission en peer-review

Leeruitkomsten:
Na afloop:
- weet je een geschikt journal te vinden voor jouw manuscript;
- weet je hoe het manuscript moet worden aangeboden aan een uitgever;
- ben je bekend met de optie Open Access publiceren.

Praktische informatie
Doelgroep: Promovendi, ECR’s en (docent-)onderzoekers
Vorm: Fysiek
Tijdsinvestering: 1 uur
Planning: 22 november 2022 van 15.00-16.00 uur
Extra informatie: Wilma Abbink en Lisanne Knol (Informatiespecialisten Onderzoek, HanzeMediatheek)
Periode22 nov. 2022
EvenementstypeWorkshop

Keywords

  • publiceren
  • manuscript
  • tijdschriften