Marktverkenning en marktvraag naar infiltrerende verhardingen en onderliggende systemen

  Activiteit: Oral presentation

  Description

  Het consortium van het onderzoeksproject De Infiltrerende Stad nodigt u uit voor de masterclass 'Marktverkenning en marktvraag naar infiltrerende verhardingen en onderliggende systemen’ op 12 november op de Bouwcampus in Delft.

  De komende tijd gaan de consortiumpartners aan de slag om op de Waterstraat in Delft en in praktijkomgevingen onderzoek te doen naar het beheer en onderhoud van infiltrerende verhardingen. Hiermee beogen de mkb-bedrijven objectieve informatie te krijgen over de meest geschikte wijze van beheer en onderhoud van hun specifieke innovaties. Deze inzichten zullen vervolgens meegenomen worden in de ontwikkeling van een passende markstrategie om nog meer straten in Nederland te kunnen voorzien van deze innovatieve oplossingen om op die manier lokale regenwaterinfiltratie te stimuleren.

  Onderdeel van het bepalen van de passende marktstrategie is het inzicht krijgen in beslisfactoren om wel of niet te kiezen voor innovatieve infiltrerende verharding en onderliggende systemen. In een interactieve setting, met pitches, forumdiscussie en een workshop, gaan ondernemers, gemeenten en waterschappen met elkaar in gesprek. Lectoren van de Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam en Hanzehogeschool Groningen voorzien de deelnemers van nodige theoretische inzichten en zorgen voor reflectie aan het eind.
  Periode12 nov. 2019
  Gehouden opTU Delft, Netherlands

  Keywords

  • waterkwaliteit
  • klimaatadaptatie