Hanze Research Day 2017

  • H.M.D. (Harriët) Wildeboer (Speaker)

Activiteit: Participation in workshop, seminar, course

Description

Samenwerken met het Martini Ziekenhuis (workshop).
- dr. Joost Keers, lector Zelfmanagement van somatische patiënten in ziekenhuizen Hanzehogeschool en Hoofd Wetenschappelijk Instituut Martini Ziekenhuis
- mr. Harriët Wildeboer, hogeschooldocent Instituut voor Rechtenstudies Hanzehogeschool en onderzoeker lectoraat Zelfmanagement van somatische patiënten in ziekenhuizen (Healthy Ageing, Allied Health Care and Nursing)
- dr. Karel Jan Alsem, lector Marketing & Ondernemen Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool en het Martini Ziekenhuis werken samen op velerlei gebied, zo ook op het terrein van onderzoek. Deze samenwerking gebeurt in verschillende vormen. Binnen het lectoraat Healthy Ageing, Allied HealthCare and Nursing is Joost Keers als lector werkzaam en begeleidt hij diverse (promotie)projecten die hun wortels hebben in beide organisaties. Het promotieproject van Harriët Wildeboer is hiervan een mooi voorbeeld. Lector Karel Jan Alsem (econoom en gespecialiseerd in zorgmarketing) doet onderzoek in en met het Martini Ziekenhuis, waarbij zijn specifieke kennis bijdraagt aan de ontwikkeling van het ziekenhuis en andersom het ziekenhuis de mogelijkheid biedt praktijkonderzoek te doen. Daarnaast zijn er docenten die stagiair(e)s begeleiden die hun onderzoek in het Martini Ziekenhuis doen.

Periode31 jan. 2017
EvenementstypeConference
OrganisatorHanze
LocatieGroningen, NetherlandsToon op kaart
Mate van erkenningRegional

Keywords

  • gezondheidszorg
  • healthy ageing
  • samenwerking