Zorg & technologie in de noordelijke regio

Research output: Book/ReportReportProfessional

13 Downloads (Pure)

Abstract

Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.
De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen creëren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages4
Publication statusPublished - Dec 2010

Keywords

  Cite this

  Dol, A. (2010). Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen.
  Dol, Aranka. / Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 4 p.
  @book{d2d6043247264ebaa875403c35ae6205,
  title = "Zorg & technologie in de noordelijke regio",
  abstract = "Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen cre{\"e}ren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.",
  keywords = "arbeidsmarkt, noord nederland, vergrijzing, ziektekosten, stijging, cure, care, verpleegkunde",
  author = "Aranka Dol",
  year = "2010",
  month = "12",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Dol, A 2010, Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen.

  Zorg & technologie in de noordelijke regio. / Dol, Aranka.

  Hanzehogeschool Groningen, 2010. 4 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Zorg & technologie in de noordelijke regio

  AU - Dol, Aranka

  PY - 2010/12

  Y1 - 2010/12

  N2 - Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen creëren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.

  AB - Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen creëren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.

  KW - arbeidsmarkt

  KW - noord nederland

  KW - vergrijzing

  KW - ziektekosten

  KW - stijging

  KW - cure

  KW - care

  KW - verpleegkunde

  M3 - Report

  BT - Zorg & technologie in de noordelijke regio

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Dol A. Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 4 p.