Zorg & technologie in de noordelijke regio

Research output: Book/ReportReportProfessional

18 Downloads (Pure)

Abstract

Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.
De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen creëren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages4
Publication statusPublished - Dec 2010

Cite this

Dol, A. (2010). Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen.
Dol, Aranka. / Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 4 p.
@book{d2d6043247264ebaa875403c35ae6205,
title = "Zorg & technologie in de noordelijke regio",
abstract = "Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen cre{\"e}ren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.",
keywords = "arbeidsmarkt, noord nederland, vergrijzing, ziektekosten, stijging, cure, care, verpleegkunde",
author = "Aranka Dol",
year = "2010",
month = "12",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Dol, A 2010, Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen.

Zorg & technologie in de noordelijke regio. / Dol, Aranka.

Hanzehogeschool Groningen, 2010. 4 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Zorg & technologie in de noordelijke regio

AU - Dol, Aranka

PY - 2010/12

Y1 - 2010/12

N2 - Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen creëren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.

AB - Een initiatief van de Hanzehogeschool, tot stand gekomen in samenwerking met het Noorderpoortcollege, Healthy Aeging Network Noord Nederland en het Zorg Innovatie Forum.De prognose is dat de bevolking en het aantal huishoudens in de noordelijke regio van Nederland af zal/zullen nemen. Door het wegtrekken van jongeren blijft er een sterk vergrijzende bevolking achter. De arbeidsmarkt in de zorg zal hierdoor krimpen. Door de techniek in te zetten hopen we dat we meer ruimte kunnen creëren voor de medewerkers in de zorg en dezelfde zorg kunnen bieden met minder inzet. Een impressie van de bijeenkomsten Zorg en Technologie Hanzehogeschool en Noorderpoort gehouden in december 2010.

KW - arbeidsmarkt

KW - noord nederland

KW - vergrijzing

KW - ziektekosten

KW - stijging

KW - cure

KW - care

KW - verpleegkunde

M3 - Report

BT - Zorg & technologie in de noordelijke regio

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Dol A. Zorg & technologie in de noordelijke regio. Hanzehogeschool Groningen, 2010. 4 p.