Zephyr bioharness in de praktijk

Research output: Book/ReportReportProfessional

45 Downloads (Pure)

Abstract

Een te hoge fysieke belasting bij (top)sporters en brandweerpersoneel kan op de lange termijn leiden tot overbelasting. In het revalidatie proces kan het de terugkeer naar het veld vertragen. Daarom is het nauwkeurig monitoren van de fysieke belasting erg belangrijk. Het Zephyr BioHarness lijkt hiervoor een geschikt instrument omdat het in staat is om verschillende fysiologische variabelen tegelijkertijd te meten. In dit rapport worden vier projecten besproken waarin de fysieke belasting gemeten is met het Zephyr BioHarness: (I) effect van veldgrootte op de belasting bij jonge talentvolle voetballers van FC Groningen, (II) overeenkomsten in belasting tussen oefeningen/sporten en uitrukken bij de professionele brandweer, (III) overeenkomsten tussen geplande belasting van fysiotherapeuten met daadwerkelijk belasting bij veldrevalidatie na een blessure (IV) validatie van Zensorium Tinké.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages40
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Nijland, R., de Vries, A., Doeven, S., & de Jong, J. (2014). Zephyr bioharness in de praktijk. Hanzehogeschool Groningen.
Nijland, Rick ; de Vries, Astrid ; Doeven, Steven ; de Jong, Johan. / Zephyr bioharness in de praktijk. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 40 p.
@book{fcb3e03d09044c72ada57e7796cd1540,
title = "Zephyr bioharness in de praktijk",
abstract = "Een te hoge fysieke belasting bij (top)sporters en brandweerpersoneel kan op de lange termijn leiden tot overbelasting. In het revalidatie proces kan het de terugkeer naar het veld vertragen. Daarom is het nauwkeurig monitoren van de fysieke belasting erg belangrijk. Het Zephyr BioHarness lijkt hiervoor een geschikt instrument omdat het in staat is om verschillende fysiologische variabelen tegelijkertijd te meten. In dit rapport worden vier projecten besproken waarin de fysieke belasting gemeten is met het Zephyr BioHarness: (I) effect van veldgrootte op de belasting bij jonge talentvolle voetballers van FC Groningen, (II) overeenkomsten in belasting tussen oefeningen/sporten en uitrukken bij de professionele brandweer, (III) overeenkomsten tussen geplande belasting van fysiotherapeuten met daadwerkelijk belasting bij veldrevalidatie na een blessure (IV) validatie van Zensorium Tink{\'e}.",
keywords = "quantified self, fysieke belasting, revalidatie, hartslag, ademhalingsfrequentie, brandweerlieden, voetballers",
author = "Rick Nijland and {de Vries}, Astrid and Steven Doeven and {de Jong}, Johan",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Nijland, R, de Vries, A, Doeven, S & de Jong, J 2014, Zephyr bioharness in de praktijk. Hanzehogeschool Groningen.

Zephyr bioharness in de praktijk. / Nijland, Rick; de Vries, Astrid; Doeven, Steven; de Jong, Johan.

Hanzehogeschool Groningen, 2014. 40 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Zephyr bioharness in de praktijk

AU - Nijland, Rick

AU - de Vries, Astrid

AU - Doeven, Steven

AU - de Jong, Johan

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Een te hoge fysieke belasting bij (top)sporters en brandweerpersoneel kan op de lange termijn leiden tot overbelasting. In het revalidatie proces kan het de terugkeer naar het veld vertragen. Daarom is het nauwkeurig monitoren van de fysieke belasting erg belangrijk. Het Zephyr BioHarness lijkt hiervoor een geschikt instrument omdat het in staat is om verschillende fysiologische variabelen tegelijkertijd te meten. In dit rapport worden vier projecten besproken waarin de fysieke belasting gemeten is met het Zephyr BioHarness: (I) effect van veldgrootte op de belasting bij jonge talentvolle voetballers van FC Groningen, (II) overeenkomsten in belasting tussen oefeningen/sporten en uitrukken bij de professionele brandweer, (III) overeenkomsten tussen geplande belasting van fysiotherapeuten met daadwerkelijk belasting bij veldrevalidatie na een blessure (IV) validatie van Zensorium Tinké.

AB - Een te hoge fysieke belasting bij (top)sporters en brandweerpersoneel kan op de lange termijn leiden tot overbelasting. In het revalidatie proces kan het de terugkeer naar het veld vertragen. Daarom is het nauwkeurig monitoren van de fysieke belasting erg belangrijk. Het Zephyr BioHarness lijkt hiervoor een geschikt instrument omdat het in staat is om verschillende fysiologische variabelen tegelijkertijd te meten. In dit rapport worden vier projecten besproken waarin de fysieke belasting gemeten is met het Zephyr BioHarness: (I) effect van veldgrootte op de belasting bij jonge talentvolle voetballers van FC Groningen, (II) overeenkomsten in belasting tussen oefeningen/sporten en uitrukken bij de professionele brandweer, (III) overeenkomsten tussen geplande belasting van fysiotherapeuten met daadwerkelijk belasting bij veldrevalidatie na een blessure (IV) validatie van Zensorium Tinké.

KW - quantified self

KW - fysieke belasting

KW - revalidatie

KW - hartslag

KW - ademhalingsfrequentie

KW - brandweerlieden

KW - voetballers

M3 - Report

BT - Zephyr bioharness in de praktijk

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Nijland R, de Vries A, Doeven S, de Jong J. Zephyr bioharness in de praktijk. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 40 p.