Zelfgestuurd leren in innovatiewerkplaatsen

Lisette Wierenga, Petra H.M. Cremers

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

157 Downloads (Pure)

Abstract

De arbeidsmarkt heeft in toenemende mate behoefte aan professionals die op
een innovatieve manier aan complexe vraagstukken kunnen werken. Afgestudeerden moeten kunnen reageren en ook anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en zullen zich hun leven lang professioneel en persoonlijk moeten blijven ontwikkelen. Hogescholen spelen hierop in door het opzetten van innovatiewerkplaatsen, waarin studenten leren terwijl ze werken aan opdrachten van en met de beroepspraktijk.
Daarbij maken zij elk hun eigen ontwikkeling door, afhankelijk vande opleiding, taken en interesses. Om hun individuele leerproces zelf te kunnen sturen en expliciet te maken, moeten studenten goed worden begeleid en beoordeeld.
In dit artikel geven de auteurs een aantal tips en richtlijnen voor docenten en coaches in innovatiewerkplaatsen.
Original languageDutch
Pages (from-to)17-25
JournalOnderwijsInnovatie
Volume2017
Issue numbermaart
Publication statusPublished - 1 Mar 2017

Keywords

  Cite this

  Wierenga, Lisette ; Cremers, Petra H.M. / Zelfgestuurd leren in innovatiewerkplaatsen. In: OnderwijsInnovatie. 2017 ; Vol. 2017, No. maart. pp. 17-25.
  @article{6f47b8a5ee2b4a319e26b7e1ef782292,
  title = "Zelfgestuurd leren in innovatiewerkplaatsen",
  abstract = "De arbeidsmarkt heeft in toenemende mate behoefte aan professionals die opeen innovatieve manier aan complexe vraagstukken kunnen werken. Afgestudeerden moeten kunnen reageren en ook anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en zullen zich hun leven lang professioneel en persoonlijk moeten blijven ontwikkelen. Hogescholen spelen hierop in door het opzetten van innovatiewerkplaatsen, waarin studenten leren terwijl ze werken aan opdrachten van en met de beroepspraktijk.Daarbij maken zij elk hun eigen ontwikkeling door, afhankelijk vande opleiding, taken en interesses. Om hun individuele leerproces zelf te kunnen sturen en expliciet te maken, moeten studenten goed worden begeleid en beoordeeld.In dit artikel geven de auteurs een aantal tips en richtlijnen voor docenten en coaches in innovatiewerkplaatsen.",
  keywords = "zelfgestuurd leren, innovatiewerkplaatsen, hoger onderwijs",
  author = "Lisette Wierenga and Cremers, {Petra H.M.}",
  note = "Referenties.",
  year = "2017",
  month = "3",
  day = "1",
  language = "Dutch",
  volume = "2017",
  pages = "17--25",
  journal = "OnderwijsInnovatie",
  issn = "1389-4595",
  publisher = "Open Universiteit",
  number = "maart",

  }

  Wierenga, L & Cremers, PHM 2017, 'Zelfgestuurd leren in innovatiewerkplaatsen' OnderwijsInnovatie, vol. 2017, no. maart, pp. 17-25.

  Zelfgestuurd leren in innovatiewerkplaatsen. / Wierenga, Lisette; Cremers, Petra H.M.

  In: OnderwijsInnovatie, Vol. 2017, No. maart, 01.03.2017, p. 17-25.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Zelfgestuurd leren in innovatiewerkplaatsen

  AU - Wierenga, Lisette

  AU - Cremers, Petra H.M.

  N1 - Referenties.

  PY - 2017/3/1

  Y1 - 2017/3/1

  N2 - De arbeidsmarkt heeft in toenemende mate behoefte aan professionals die opeen innovatieve manier aan complexe vraagstukken kunnen werken. Afgestudeerden moeten kunnen reageren en ook anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en zullen zich hun leven lang professioneel en persoonlijk moeten blijven ontwikkelen. Hogescholen spelen hierop in door het opzetten van innovatiewerkplaatsen, waarin studenten leren terwijl ze werken aan opdrachten van en met de beroepspraktijk.Daarbij maken zij elk hun eigen ontwikkeling door, afhankelijk vande opleiding, taken en interesses. Om hun individuele leerproces zelf te kunnen sturen en expliciet te maken, moeten studenten goed worden begeleid en beoordeeld.In dit artikel geven de auteurs een aantal tips en richtlijnen voor docenten en coaches in innovatiewerkplaatsen.

  AB - De arbeidsmarkt heeft in toenemende mate behoefte aan professionals die opeen innovatieve manier aan complexe vraagstukken kunnen werken. Afgestudeerden moeten kunnen reageren en ook anticiperen op nieuwe ontwikkelingen en zullen zich hun leven lang professioneel en persoonlijk moeten blijven ontwikkelen. Hogescholen spelen hierop in door het opzetten van innovatiewerkplaatsen, waarin studenten leren terwijl ze werken aan opdrachten van en met de beroepspraktijk.Daarbij maken zij elk hun eigen ontwikkeling door, afhankelijk vande opleiding, taken en interesses. Om hun individuele leerproces zelf te kunnen sturen en expliciet te maken, moeten studenten goed worden begeleid en beoordeeld.In dit artikel geven de auteurs een aantal tips en richtlijnen voor docenten en coaches in innovatiewerkplaatsen.

  KW - zelfgestuurd leren

  KW - innovatiewerkplaatsen

  KW - hoger onderwijs

  M3 - Article

  VL - 2017

  SP - 17

  EP - 25

  JO - OnderwijsInnovatie

  JF - OnderwijsInnovatie

  SN - 1389-4595

  IS - maart

  ER -