WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring

Research output: Working paperProfessional

65 Downloads (Pure)

Abstract

Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Number of pages5
Publication statusPublished - 2016

Cite this

Wierdsma, M. (2016). WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
Wierdsma, Menno. / WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016.
@techreport{dca205399a954ba78efed827568c0662,
title = "WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring",
abstract = "Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.",
keywords = "lesvoorbereiding, onderwijskunde",
author = "Menno Wierdsma",
year = "2016",
language = "Dutch",
publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",
type = "WorkingPaper",
institution = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

}

Wierdsma, M 2016 'WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring' Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.

WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. / Wierdsma, Menno.

Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016.

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring

AU - Wierdsma, Menno

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.

AB - Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.

KW - lesvoorbereiding

KW - onderwijskunde

M3 - Working paper

BT - WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring

PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

ER -

Wierdsma M. WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing. 2016.