WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring

Research output: Working paperProfessional

58 Downloads (Pure)

Abstract

Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.
Original languageDutch
PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing
Number of pages5
Publication statusPublished - 2016

Keywords

  Cite this

  Wierdsma, M. (2016). WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.
  Wierdsma, Menno. / WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016.
  @techreport{dca205399a954ba78efed827568c0662,
  title = "WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring",
  abstract = "Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.",
  keywords = "lesvoorbereiding, onderwijskunde",
  author = "Menno Wierdsma",
  year = "2016",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",
  type = "WorkingPaper",
  institution = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing",

  }

  Wierdsma, M 2016 'WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring' Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing.

  WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. / Wierdsma, Menno.

  Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing, 2016.

  Research output: Working paperProfessional

  TY - UNPB

  T1 - WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring

  AU - Wierdsma, Menno

  PY - 2016

  Y1 - 2016

  N2 - Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.

  AB - Studenten bereiden een NW&T les voor aan de hand van het 5-stappenplan voor natuuronderwijs (didactisering van een onderzoekscylus) en zetten daarbij de werkvorm ‘observatie- en demonstratiekring’ in. Daarbij moeten zij ter voorbereiding aangeven welke (leerlinggerichte) vragen zij de leerlingen willen stellen (afhankelijk van de fase in de les / stappenplan) en wat voor antwoorden zij van lln verwachten n.a.v. die vragen. Na afloop wordt de coach op de werkplek (=observant) o.a. gevraagd aan te geven in hoeverre dit is gelukt.

  KW - lesvoorbereiding

  KW - onderwijskunde

  M3 - Working paper

  BT - WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing

  ER -

  Wierdsma M. WPO Science jaar 1 – de observatie- of demonstratiekring. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Centre of Expertise Healthy Ageing. 2016.