WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed

Annette van den Beemt, Jeroen van Ettekoven, Jan Veuger

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  252 Downloads (Pure)

  Abstract

  Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.
  Original languageDutch
  Title of host publicationBarometer Maatschappelijk Vastgoed 2015
  Subtitle of host publicationpublic real estate international
  EditorsEltje de Klerk, Dirk Kootstra, Saskia Roest, Annette Tjeerdsma, Cor Worms
  PublisherKoninklijke van Gorcum
  Pages167-174
  ISBN (Print)978-90-819774-6-3
  Publication statusPublished - Oct 2015

  Cite this

  van den Beemt, A., van Ettekoven, J., & Veuger, J. (2015). WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed. In E. de Klerk, D. Kootstra, S. Roest, A. Tjeerdsma, & C. Worms (Eds.), Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international (pp. 167-174). Koninklijke van Gorcum.
  van den Beemt, Annette ; van Ettekoven, Jeroen ; Veuger, Jan. / WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen : transactietrends in maatschappelijk vastgoed. Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. editor / Eltje de Klerk ; Dirk Kootstra ; Saskia Roest ; Annette Tjeerdsma ; Cor Worms. Koninklijke van Gorcum, 2015. pp. 167-174
  @inbook{c340a010b04f47459a22a5a31ccfba21,
  title = "WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed",
  abstract = "Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.",
  keywords = "maatschappelijk vastgoed, transacties, woz-waarden, excellentie, gemeenten overheid",
  author = "{van den Beemt}, Annette and {van Ettekoven}, Jeroen and Jan Veuger",
  year = "2015",
  month = "10",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-819774-6-3",
  pages = "167--174",
  editor = "{de Klerk}, Eltje and Dirk Kootstra and Saskia Roest and Annette Tjeerdsma and Cor Worms",
  booktitle = "Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015",
  publisher = "Koninklijke van Gorcum",
  address = "Netherlands",

  }

  van den Beemt, A, van Ettekoven, J & Veuger, J 2015, WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed. in E de Klerk, D Kootstra, S Roest, A Tjeerdsma & C Worms (eds), Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. Koninklijke van Gorcum, pp. 167-174.

  WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen : transactietrends in maatschappelijk vastgoed. / van den Beemt, Annette; van Ettekoven, Jeroen; Veuger, Jan.

  Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. ed. / Eltje de Klerk; Dirk Kootstra; Saskia Roest; Annette Tjeerdsma; Cor Worms. Koninklijke van Gorcum, 2015. p. 167-174.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen

  T2 - transactietrends in maatschappelijk vastgoed

  AU - van den Beemt, Annette

  AU - van Ettekoven, Jeroen

  AU - Veuger, Jan

  PY - 2015/10

  Y1 - 2015/10

  N2 - Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.

  AB - Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.

  KW - maatschappelijk vastgoed

  KW - transacties

  KW - woz-waarden

  KW - excellentie

  KW - gemeenten overheid

  M3 - Chapter

  SN - 978-90-819774-6-3

  SP - 167

  EP - 174

  BT - Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015

  A2 - de Klerk, Eltje

  A2 - Kootstra, Dirk

  A2 - Roest, Saskia

  A2 - Tjeerdsma, Annette

  A2 - Worms, Cor

  PB - Koninklijke van Gorcum

  ER -

  van den Beemt A, van Ettekoven J, Veuger J. WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed. In de Klerk E, Kootstra D, Roest S, Tjeerdsma A, Worms C, editors, Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. Koninklijke van Gorcum. 2015. p. 167-174