WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed

Annette van den Beemt, Jeroen van Ettekoven, Jan Veuger

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  219 Downloads (Pure)

  Abstract

  Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.
  Original languageDutch
  Title of host publicationBarometer Maatschappelijk Vastgoed 2015
  Subtitle of host publicationpublic real estate international
  EditorsEltje de Klerk, Dirk Kootstra, Saskia Roest, Annette Tjeerdsma, Cor Worms
  PublisherKoninklijke van Gorcum
  Pages167-174
  ISBN (Print)978-90-819774-6-3
  Publication statusPublished - Oct 2015

  Keywords

   Cite this

   van den Beemt, A., van Ettekoven, J., & Veuger, J. (2015). WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed. In E. de Klerk, D. Kootstra, S. Roest, A. Tjeerdsma, & C. Worms (Eds.), Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international (pp. 167-174). Koninklijke van Gorcum.
   van den Beemt, Annette ; van Ettekoven, Jeroen ; Veuger, Jan. / WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen : transactietrends in maatschappelijk vastgoed. Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. editor / Eltje de Klerk ; Dirk Kootstra ; Saskia Roest ; Annette Tjeerdsma ; Cor Worms. Koninklijke van Gorcum, 2015. pp. 167-174
   @inbook{c340a010b04f47459a22a5a31ccfba21,
   title = "WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed",
   abstract = "Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.",
   keywords = "maatschappelijk vastgoed, transacties, woz-waarden, excellentie, gemeenten overheid",
   author = "{van den Beemt}, Annette and {van Ettekoven}, Jeroen and Jan Veuger",
   year = "2015",
   month = "10",
   language = "Dutch",
   isbn = "978-90-819774-6-3",
   pages = "167--174",
   editor = "{de Klerk}, Eltje and Dirk Kootstra and Saskia Roest and Annette Tjeerdsma and Cor Worms",
   booktitle = "Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015",
   publisher = "Koninklijke van Gorcum",
   address = "Netherlands",

   }

   van den Beemt, A, van Ettekoven, J & Veuger, J 2015, WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed. in E de Klerk, D Kootstra, S Roest, A Tjeerdsma & C Worms (eds), Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. Koninklijke van Gorcum, pp. 167-174.

   WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen : transactietrends in maatschappelijk vastgoed. / van den Beemt, Annette; van Ettekoven, Jeroen; Veuger, Jan.

   Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. ed. / Eltje de Klerk; Dirk Kootstra; Saskia Roest; Annette Tjeerdsma; Cor Worms. Koninklijke van Gorcum, 2015. p. 167-174.

   Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

   TY - CHAP

   T1 - WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen

   T2 - transactietrends in maatschappelijk vastgoed

   AU - van den Beemt, Annette

   AU - van Ettekoven, Jeroen

   AU - Veuger, Jan

   PY - 2015/10

   Y1 - 2015/10

   N2 - Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.

   AB - Maatschappelijk vastgoed is een omvangrijk en daarmee belangrijk segment van de vastgoedmarkt in Nederland. Omdat maatschappelijk vastgoed wordt gefinancierd met publieke middelen, het vastgoed zich midden in de samenleving bevindt en dus invloed heeft op de leefbaarheid van onze leefomgeving, is het een onderwerp van gesprek in onze maatschappij. Toch lijkt er tot op heden nog weinig fundamenteel onderzoek te zijn gedaan naar het maatschappelijk vastgoed in Nederland. Dit onderzoek is een eerste stap in een groter (promotie)onderzoek naar maatschappelijk vastgoed, met het doel om inzicht te geven in de verhouding tussen WOZ-waarden en transactieprijzen van verkocht maatschappelijk vastgoed zodat een mogelijke trend in deze verhouding weergegeven kan worden.

   KW - maatschappelijk vastgoed

   KW - transacties

   KW - woz-waarden

   KW - excellentie

   KW - gemeenten overheid

   M3 - Chapter

   SN - 978-90-819774-6-3

   SP - 167

   EP - 174

   BT - Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015

   A2 - de Klerk, Eltje

   A2 - Kootstra, Dirk

   A2 - Roest, Saskia

   A2 - Tjeerdsma, Annette

   A2 - Worms, Cor

   PB - Koninklijke van Gorcum

   ER -

   van den Beemt A, van Ettekoven J, Veuger J. WOZ-waarden benaderen de transactieprijzen: transactietrends in maatschappelijk vastgoed. In de Klerk E, Kootstra D, Roest S, Tjeerdsma A, Worms C, editors, Barometer Maatschappelijk Vastgoed 2015: public real estate international. Koninklijke van Gorcum. 2015. p. 167-174