Work organisation, occupational innovation and training: the case of the physician assistant

Harm van Lieshout, Franz Jozef Gellert

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

14 Downloads (Pure)

Abstract

In hoofdstuk 7, het enige Engelstalige hoofdstuk in deze bundel, verkennen Gellert & Van Lieshout of en hoe een op matched establishment comparisongebaseerde methode kan worden gebruikt voor onderzoek naar innovaties inarbeidsorganisatie in de zorg in het algemeen, en beroepsinnovatie (zoals deintroductie van nieuwe beroepen als nurse practitioner en physician assistant)in het bijzonder. Ze richten zich op de casus van het jonge beroep physicianassistant in Nederland en Duitsland. Op basis van desk research en interviewsin beide landen, en een kleine enquête plus werkplekobservatie in Duitsland,concluderen ze dat een dergelijke methodologische innovatie weliswaar nietgemakkelijk is, maar wel vruchtbaar lijkt.
Original languageEnglish
Title of host publicationCo-makership rond leven lang leren in het hbo
EditorsHarm van Lieshout
PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
Pages148-163
ISBN (Print)9789079371099
Publication statusPublished - Jan 2012

Cite this

van Lieshout, H., & Gellert, F. J. (2012). Work organisation, occupational innovation and training: the case of the physician assistant. In H. van Lieshout (Ed.), Co-makership rond leven lang leren in het hbo (pp. 148-163). Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen.
van Lieshout, Harm ; Gellert, Franz Jozef. / Work organisation, occupational innovation and training : the case of the physician assistant. Co-makership rond leven lang leren in het hbo. editor / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. pp. 148-163
@inbook{d0a61ce2dc7c4851921c7075e6ed6074,
title = "Work organisation, occupational innovation and training: the case of the physician assistant",
abstract = "In hoofdstuk 7, het enige Engelstalige hoofdstuk in deze bundel, verkennen Gellert & Van Lieshout of en hoe een op matched establishment comparisongebaseerde methode kan worden gebruikt voor onderzoek naar innovaties inarbeidsorganisatie in de zorg in het algemeen, en beroepsinnovatie (zoals deintroductie van nieuwe beroepen als nurse practitioner en physician assistant)in het bijzonder. Ze richten zich op de casus van het jonge beroep physicianassistant in Nederland en Duitsland. Op basis van desk research en interviewsin beide landen, en een kleine enqu{\^e}te plus werkplekobservatie in Duitsland,concluderen ze dat een dergelijke methodologische innovatie weliswaar nietgemakkelijk is, maar wel vruchtbaar lijkt.",
keywords = "arbeidsmarkt, arbeidsorganisatie, arbeidsproductiviteit, flexicurity, scholing, hbo, hrm, personeelsbeleid",
author = "{van Lieshout}, Harm and Gellert, {Franz Jozef}",
year = "2012",
month = "1",
language = "English",
isbn = "9789079371099",
pages = "148--163",
editor = "{van Lieshout}, Harm",
booktitle = "Co-makership rond leven lang leren in het hbo",
publisher = "Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen",

}

van Lieshout, H & Gellert, FJ 2012, Work organisation, occupational innovation and training: the case of the physician assistant. in H van Lieshout (ed.), Co-makership rond leven lang leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, pp. 148-163.

Work organisation, occupational innovation and training : the case of the physician assistant. / van Lieshout, Harm; Gellert, Franz Jozef.

Co-makership rond leven lang leren in het hbo. ed. / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. p. 148-163.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Work organisation, occupational innovation and training

T2 - the case of the physician assistant

AU - van Lieshout, Harm

AU - Gellert, Franz Jozef

PY - 2012/1

Y1 - 2012/1

N2 - In hoofdstuk 7, het enige Engelstalige hoofdstuk in deze bundel, verkennen Gellert & Van Lieshout of en hoe een op matched establishment comparisongebaseerde methode kan worden gebruikt voor onderzoek naar innovaties inarbeidsorganisatie in de zorg in het algemeen, en beroepsinnovatie (zoals deintroductie van nieuwe beroepen als nurse practitioner en physician assistant)in het bijzonder. Ze richten zich op de casus van het jonge beroep physicianassistant in Nederland en Duitsland. Op basis van desk research en interviewsin beide landen, en een kleine enquête plus werkplekobservatie in Duitsland,concluderen ze dat een dergelijke methodologische innovatie weliswaar nietgemakkelijk is, maar wel vruchtbaar lijkt.

AB - In hoofdstuk 7, het enige Engelstalige hoofdstuk in deze bundel, verkennen Gellert & Van Lieshout of en hoe een op matched establishment comparisongebaseerde methode kan worden gebruikt voor onderzoek naar innovaties inarbeidsorganisatie in de zorg in het algemeen, en beroepsinnovatie (zoals deintroductie van nieuwe beroepen als nurse practitioner en physician assistant)in het bijzonder. Ze richten zich op de casus van het jonge beroep physicianassistant in Nederland en Duitsland. Op basis van desk research en interviewsin beide landen, en een kleine enquête plus werkplekobservatie in Duitsland,concluderen ze dat een dergelijke methodologische innovatie weliswaar nietgemakkelijk is, maar wel vruchtbaar lijkt.

KW - arbeidsmarkt

KW - arbeidsorganisatie

KW - arbeidsproductiviteit

KW - flexicurity

KW - scholing

KW - hbo

KW - hrm

KW - personeelsbeleid

M3 - Chapter

SN - 9789079371099

SP - 148

EP - 163

BT - Co-makership rond leven lang leren in het hbo

A2 - van Lieshout, Harm

PB - Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen

ER -

van Lieshout H, Gellert FJ. Work organisation, occupational innovation and training: the case of the physician assistant. In van Lieshout H, editor, Co-makership rond leven lang leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen. 2012. p. 148-163