Wicked world: systeeminnovatie voor complexe vraagstukken

Karel van Berkel, Anu Manickam

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Dit boek is een pleidooi voor de erkenning van de complexiteit van de wereld waarin managers, professionals en beleidsmakers moeten opereren. De instrumenten die tot nu toe voorhanden zijn, bieden vaak te weinig soelaas en vergroten juist regelmatig de problemen.
Het is tijd om nieuwe begrippen te omarmen, afkomstig uit systeem-en complexiteits-theorieën. Zo kunnen we uitdagingen als robotisering, polarisatie, burn-out, globalisering en cybercriminaliteit en vele andere thema’s wél de baas. Deze belofte wordt in dit boek waargemaakt waarbij de ontwikkeling van systeemwijsheid de eerste stap is.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherWolters-Noordhoff BV Groningen
Number of pages142
ISBN (Print)9789001826765
Publication statusPublished - Oct 2019

Publication series

NameNoordhoff Business

Keywords

  • system innovation

Cite this

van Berkel, K., & Manickam, A. (2019). Wicked world: systeeminnovatie voor complexe vraagstukken. (Noordhoff Business). Groningen: Wolters-Noordhoff BV Groningen.
van Berkel, Karel ; Manickam, Anu. / Wicked world : systeeminnovatie voor complexe vraagstukken. Groningen : Wolters-Noordhoff BV Groningen, 2019. 142 p. (Noordhoff Business).
@book{3e28277229b841e4ba6b91d9c8fcaa13,
title = "Wicked world: systeeminnovatie voor complexe vraagstukken",
abstract = "Dit boek is een pleidooi voor de erkenning van de complexiteit van de wereld waarin managers, professionals en beleidsmakers moeten opereren. De instrumenten die tot nu toe voorhanden zijn, bieden vaak te weinig soelaas en vergroten juist regelmatig de problemen. Het is tijd om nieuwe begrippen te omarmen, afkomstig uit systeem-en complexiteits-theorie{\"e}n. Zo kunnen we uitdagingen als robotisering, polarisatie, burn-out, globalisering en cybercriminaliteit en vele andere thema’s w{\'e}l de baas. Deze belofte wordt in dit boek waargemaakt waarbij de ontwikkeling van systeemwijsheid de eerste stap is.",
keywords = "systeeminnovatie, complexiteitsbenadering, strategie, system innovation",
author = "{van Berkel}, Karel and Anu Manickam",
year = "2019",
month = "10",
language = "Dutch",
isbn = "9789001826765",
series = "Noordhoff Business",
publisher = "Wolters-Noordhoff BV Groningen",

}

van Berkel, K & Manickam, A 2019, Wicked world: systeeminnovatie voor complexe vraagstukken. Noordhoff Business, Wolters-Noordhoff BV Groningen, Groningen.

Wicked world : systeeminnovatie voor complexe vraagstukken. / van Berkel, Karel; Manickam, Anu.

Groningen : Wolters-Noordhoff BV Groningen, 2019. 142 p. (Noordhoff Business).

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Wicked world

T2 - systeeminnovatie voor complexe vraagstukken

AU - van Berkel, Karel

AU - Manickam, Anu

PY - 2019/10

Y1 - 2019/10

N2 - Dit boek is een pleidooi voor de erkenning van de complexiteit van de wereld waarin managers, professionals en beleidsmakers moeten opereren. De instrumenten die tot nu toe voorhanden zijn, bieden vaak te weinig soelaas en vergroten juist regelmatig de problemen. Het is tijd om nieuwe begrippen te omarmen, afkomstig uit systeem-en complexiteits-theorieën. Zo kunnen we uitdagingen als robotisering, polarisatie, burn-out, globalisering en cybercriminaliteit en vele andere thema’s wél de baas. Deze belofte wordt in dit boek waargemaakt waarbij de ontwikkeling van systeemwijsheid de eerste stap is.

AB - Dit boek is een pleidooi voor de erkenning van de complexiteit van de wereld waarin managers, professionals en beleidsmakers moeten opereren. De instrumenten die tot nu toe voorhanden zijn, bieden vaak te weinig soelaas en vergroten juist regelmatig de problemen. Het is tijd om nieuwe begrippen te omarmen, afkomstig uit systeem-en complexiteits-theorieën. Zo kunnen we uitdagingen als robotisering, polarisatie, burn-out, globalisering en cybercriminaliteit en vele andere thema’s wél de baas. Deze belofte wordt in dit boek waargemaakt waarbij de ontwikkeling van systeemwijsheid de eerste stap is.

KW - systeeminnovatie

KW - complexiteitsbenadering

KW - strategie

KW - system innovation

UR - https://www.managementboek.nl/boek/9789001826765/wicked-world-karel-van-berkel

M3 - Book

SN - 9789001826765

T3 - Noordhoff Business

BT - Wicked world

PB - Wolters-Noordhoff BV Groningen

CY - Groningen

ER -

van Berkel K, Manickam A. Wicked world: systeeminnovatie voor complexe vraagstukken. Groningen: Wolters-Noordhoff BV Groningen, 2019. 142 p. (Noordhoff Business).