Wetenschap- en techniektalent: het creëren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen

Henderien Steenbeek, Annemie Wetzels

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

28 Downloads (Pure)

Abstract

Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.
Original languageDutch
Pages (from-to)36-37
JournalBij de les
Issue number4
Publication statusPublished - 2015

Cite this

@article{ce057399abc2465f80e92dc4229dc1be,
title = "Wetenschap- en techniektalent: het cre{\"e}ren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen",
abstract = "Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.",
keywords = "voortgezet onderwijs, talentontwikkeling, technisch onderwijs, stimulatie",
author = "Henderien Steenbeek and Annemie Wetzels",
year = "2015",
language = "Dutch",
pages = "36--37",
journal = "Bij de les",
issn = "1871-8728",
publisher = "NVS-NVL",
number = "4",

}

Wetenschap- en techniektalent : het creëren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen. / Steenbeek, Henderien; Wetzels, Annemie.

In: Bij de les, No. 4, 2015, p. 36-37.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Wetenschap- en techniektalent

T2 - het creëren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen

AU - Steenbeek, Henderien

AU - Wetzels, Annemie

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.

AB - Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.

KW - voortgezet onderwijs

KW - talentontwikkeling

KW - technisch onderwijs

KW - stimulatie

M3 - Article

SP - 36

EP - 37

JO - Bij de les

JF - Bij de les

SN - 1871-8728

IS - 4

ER -