Wetenschap- en techniektalent: het creëren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen

Henderien Steenbeek, Annemie Wetzels

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

19 Downloads (Pure)

Abstract

Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.
Original languageDutch
Pages (from-to)36-37
JournalBij de les
Issue number4
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  @article{ce057399abc2465f80e92dc4229dc1be,
  title = "Wetenschap- en techniektalent: het cre{\"e}ren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen",
  abstract = "Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.",
  keywords = "voortgezet onderwijs, talentontwikkeling, technisch onderwijs, stimulatie",
  author = "Henderien Steenbeek and Annemie Wetzels",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  pages = "36--37",
  journal = "Bij de les",
  issn = "1871-8728",
  publisher = "NVS-NVL",
  number = "4",

  }

  Wetenschap- en techniektalent : het creëren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen. / Steenbeek, Henderien; Wetzels, Annemie.

  In: Bij de les, No. 4, 2015, p. 36-37.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Wetenschap- en techniektalent

  T2 - het creëren van een positieve talentspiraal van leerkracht en leerling samen

  AU - Steenbeek, Henderien

  AU - Wetzels, Annemie

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.

  AB - Omdat er een tekort dreigde aan technisch goed geschoold personeel, heeft de Nederlandse overheid in 2007 TalentenKracht gestart, een landelijk programma ter stimulering van Wetenschap- en Technologie (W&T-) talenten van kinderen en jongeren (www.talentenkracht.nl; Van Benthem, Dijkgraaf & De Lange, 2005). Dit artikel gaat in op het werken met TalentenKracht-principes in het voortgezet onderwijs. Het gaat met name om het stellen van leerlinggerichte vragen en het werken met de empirische cyclus. Het artikel geeft een paar voorbeelden daarvan.

  KW - voortgezet onderwijs

  KW - talentontwikkeling

  KW - technisch onderwijs

  KW - stimulatie

  M3 - Article

  SP - 36

  EP - 37

  JO - Bij de les

  JF - Bij de les

  SN - 1871-8728

  IS - 4

  ER -