Westerbroek 2012 – 2022: adviezen voor een nieuwe dorpsvisie

Research output: Book/ReportReportProfessional

122 Downloads (Pure)

Abstract

Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages46
Publication statusPublished - Sep 2012

Cite this

@book{0a123d70b97f4871a7c544b332524e95,
title = "Westerbroek 2012 – 2022: adviezen voor een nieuwe dorpsvisie",
abstract = "Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).",
keywords = "wonen, woonomgeving, voorzieningen, dorpen, leefbaarheid",
author = "Jannie Rozema",
year = "2012",
month = "9",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Westerbroek 2012 – 2022 : adviezen voor een nieuwe dorpsvisie. / Rozema, Jannie.

Hanzehogeschool Groningen, 2012. 46 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Westerbroek 2012 – 2022

T2 - adviezen voor een nieuwe dorpsvisie

AU - Rozema, Jannie

PY - 2012/9

Y1 - 2012/9

N2 - Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).

AB - Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).

KW - wonen

KW - woonomgeving

KW - voorzieningen

KW - dorpen

KW - leefbaarheid

M3 - Report

BT - Westerbroek 2012 – 2022

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -