Westerbroek 2012 – 2022: adviezen voor een nieuwe dorpsvisie

Research output: Book/ReportReportProfessional

116 Downloads (Pure)

Abstract

Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages46
Publication statusPublished - Sep 2012

Keywords

  Cite this

  @book{0a123d70b97f4871a7c544b332524e95,
  title = "Westerbroek 2012 – 2022: adviezen voor een nieuwe dorpsvisie",
  abstract = "Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).",
  keywords = "wonen, woonomgeving, voorzieningen, dorpen, leefbaarheid",
  author = "Jannie Rozema",
  year = "2012",
  month = "9",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Westerbroek 2012 – 2022 : adviezen voor een nieuwe dorpsvisie. / Rozema, Jannie.

  Hanzehogeschool Groningen, 2012. 46 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Westerbroek 2012 – 2022

  T2 - adviezen voor een nieuwe dorpsvisie

  AU - Rozema, Jannie

  PY - 2012/9

  Y1 - 2012/9

  N2 - Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).

  AB - Aan de Dorpsvereniging Westerbroek is advies uitgebracht over hoe zij voor Westerbroek een nieuwe dorpsvisie kan ontwikkelen. Er zijn adviezen gegeven over het proces om een dorpsvisie tot stand te brengen en over de mogelijke inhoud van de dorpsvisie. Een dorpvisie wordt door de auteurs gezien als een document waarin de ambities van de dorpsgemeenschap staan verwoord, die langdurig houdbaar zijn. De adviezen gaan over de woonomgeving, het wonen, het sociale klimaat, voorzieningen en het organiserend vermogen. Aan de basis van de adviezen lagen interviews met inwoners, de lokale overheid en maatschappelijke organisaties en een inwonersonderzoek. Van het inwonersonderzoek is een onderzoeksrapport verschenen (Rozema, J. (2012). Westerbroek 2012. Hoe waarderen inwoners van Westerbroek hun leefomgeving? Kenniscentrum NoorderRuimte, Hanzehogeschool Groningen).

  KW - wonen

  KW - woonomgeving

  KW - voorzieningen

  KW - dorpen

  KW - leefbaarheid

  M3 - Report

  BT - Westerbroek 2012 – 2022

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -