Werk~en~de regels: onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers

Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

152 Downloads (Pure)

Abstract

In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.
Original languageDutch
Place of PublicationGroningen
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages50
ISBN (Print)978-90-79371-08-2
Publication statusPublished - Mar 2012

Keywords

  Cite this

  @book{86df6aab628c46999e990e9024392b50,
  title = "Werk~en~de regels: onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers",
  abstract = "In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.",
  keywords = "arbeidsmarkt, juridische aspecten",
  author = "Petra Oden",
  year = "2012",
  month = "3",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-79371-08-2",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Werk~en~de regels : onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers. / Oden, Petra.

  Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2012. 50 p.

  Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

  TY - BOOK

  T1 - Werk~en~de regels

  T2 - onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers

  AU - Oden, Petra

  PY - 2012/3

  Y1 - 2012/3

  N2 - In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.

  AB - In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.

  KW - arbeidsmarkt

  KW - juridische aspecten

  M3 - Inaugural speech

  SN - 978-90-79371-08-2

  BT - Werk~en~de regels

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  CY - Groningen

  ER -