Werk~en~de regels: onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers

  Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

  161 Downloads (Pure)

  Abstract

  In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.
  Original languageDutch
  Place of PublicationGroningen
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages50
  ISBN (Print)978-90-79371-08-2
  Publication statusPublished - Mar 2012

  Keywords

   Cite this

   @book{86df6aab628c46999e990e9024392b50,
   title = "Werk~en~de regels: onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers",
   abstract = "In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.",
   keywords = "arbeidsmarkt, juridische aspecten",
   author = "Petra Oden",
   year = "2012",
   month = "3",
   language = "Dutch",
   isbn = "978-90-79371-08-2",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Werk~en~de regels : onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers. / Oden, Petra.

   Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2012. 50 p.

   Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

   TY - BOOK

   T1 - Werk~en~de regels

   T2 - onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers

   AU - Oden, Petra

   PY - 2012/3

   Y1 - 2012/3

   N2 - In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.

   AB - In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.

   KW - arbeidsmarkt

   KW - juridische aspecten

   M3 - Inaugural speech

   SN - 978-90-79371-08-2

   BT - Werk~en~de regels

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   CY - Groningen

   ER -