Werk~en~de regels: onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers

  Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

  178 Downloads (Pure)

  Abstract

  In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.
  Original languageDutch
  Place of PublicationGroningen
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages50
  ISBN (Print)978-90-79371-08-2
  Publication statusPublished - Mar 2012

  Cite this

  @book{86df6aab628c46999e990e9024392b50,
  title = "Werk~en~de regels: onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers",
  abstract = "In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.",
  keywords = "arbeidsmarkt, juridische aspecten",
  author = "Petra Oden",
  year = "2012",
  month = "3",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-79371-08-2",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Werk~en~de regels : onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers. / Oden, Petra.

  Groningen : Hanzehogeschool Groningen, 2012. 50 p.

  Research output: Book/ReportInaugural speechOther research output

  TY - BOOK

  T1 - Werk~en~de regels

  T2 - onderzoek naar het recht in de dagelijkse praktijk van werkgevers en werknemers

  AU - Oden, Petra

  PY - 2012/3

  Y1 - 2012/3

  N2 - In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.

  AB - In deze installatierede van de lector Juridische aspecten van de arbeidsmarkt wordt uitgelegd wat praktijkgericht juridisch onderzoek is en inhoudt; ook wordt beschreven wat er in het lectoraat aan onderzoek gedaan wordt en zal worden. De belangrijkste thema’s waar de lector en het lectoraat zich mee bezig houden zijn de verschuiving in arbeidsrelaties, door digitalisering en het nieuwe werken, vergrijzing en ontgroening, flexibilisering en sociale zekerheid, nieuwe contractvormen, en arbeidsmigratie. Ook worden actuele vragen uit het veld, die een plek hebben gekregen in lopende projecten beschreven.

  KW - arbeidsmarkt

  KW - juridische aspecten

  M3 - Inaugural speech

  SN - 978-90-79371-08-2

  BT - Werk~en~de regels

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  CY - Groningen

  ER -