Werken in de brede school: een pedagogische benadering.

Jeannette Doornenbal, S. van Oenen, W. Pols

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

De brede school is een normaal verschijnsel in het onderwijslandschap geworden. De brede school bereidt kinderen - net als elke school - op hun toekomst voor, maar stelt hen ook in staat voor zichzelf een toekomst te ontwerpen. Daarom worden in de brede school kinderen niet alleen onderwezen, maar ook opgevangen, opgevoed en begeleid. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt aan de hand van twee casussen de brede school geïntroduceerd. In het tweede deel staat de pedagogische opdracht van de brede school centraal. Deel drie bevat hoofdstukken over interprofessionele samenwerking, buurtwerk, opvang, sport, cultuureducatie, zorg en ouderbetrokkenheid. In het laatste hoofdstuk van dit deel wordt de balans opgemaakt: Wat is nu precies de meerwaarde van de brede school?
Original languageDutch
PublisherCoutinho
Number of pages200
ISBN (Print)978-90-469-0287-5
Publication statusPublished - 2012

Keywords

  Cite this

  Doornenbal, J., van Oenen, S., & Pols, W. (2012). Werken in de brede school: een pedagogische benadering. Coutinho.
  Doornenbal, Jeannette ; van Oenen, S. ; Pols, W. / Werken in de brede school: een pedagogische benadering. Coutinho, 2012. 200 p.
  @book{4bc1cb2823ef4ec68086ce9bf72fc576,
  title = "Werken in de brede school: een pedagogische benadering.",
  abstract = "De brede school is een normaal verschijnsel in het onderwijslandschap geworden. De brede school bereidt kinderen - net als elke school - op hun toekomst voor, maar stelt hen ook in staat voor zichzelf een toekomst te ontwerpen. Daarom worden in de brede school kinderen niet alleen onderwezen, maar ook opgevangen, opgevoed en begeleid. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt aan de hand van twee casussen de brede school ge{\"i}ntroduceerd. In het tweede deel staat de pedagogische opdracht van de brede school centraal. Deel drie bevat hoofdstukken over interprofessionele samenwerking, buurtwerk, opvang, sport, cultuureducatie, zorg en ouderbetrokkenheid. In het laatste hoofdstuk van dit deel wordt de balans opgemaakt: Wat is nu precies de meerwaarde van de brede school?",
  keywords = "brede scholen, welzijn, zorg, samenwerking",
  author = "Jeannette Doornenbal and {van Oenen}, S. and W. Pols",
  year = "2012",
  language = "Dutch",
  isbn = "978-90-469-0287-5",
  publisher = "Coutinho",

  }

  Werken in de brede school: een pedagogische benadering. / Doornenbal, Jeannette; van Oenen, S. ; Pols, W.

  Coutinho, 2012. 200 p.

  Research output: Book/ReportBookProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Werken in de brede school: een pedagogische benadering.

  AU - Doornenbal, Jeannette

  AU - van Oenen, S.

  AU - Pols, W.

  PY - 2012

  Y1 - 2012

  N2 - De brede school is een normaal verschijnsel in het onderwijslandschap geworden. De brede school bereidt kinderen - net als elke school - op hun toekomst voor, maar stelt hen ook in staat voor zichzelf een toekomst te ontwerpen. Daarom worden in de brede school kinderen niet alleen onderwezen, maar ook opgevangen, opgevoed en begeleid. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt aan de hand van twee casussen de brede school geïntroduceerd. In het tweede deel staat de pedagogische opdracht van de brede school centraal. Deel drie bevat hoofdstukken over interprofessionele samenwerking, buurtwerk, opvang, sport, cultuureducatie, zorg en ouderbetrokkenheid. In het laatste hoofdstuk van dit deel wordt de balans opgemaakt: Wat is nu precies de meerwaarde van de brede school?

  AB - De brede school is een normaal verschijnsel in het onderwijslandschap geworden. De brede school bereidt kinderen - net als elke school - op hun toekomst voor, maar stelt hen ook in staat voor zichzelf een toekomst te ontwerpen. Daarom worden in de brede school kinderen niet alleen onderwezen, maar ook opgevangen, opgevoed en begeleid. Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt aan de hand van twee casussen de brede school geïntroduceerd. In het tweede deel staat de pedagogische opdracht van de brede school centraal. Deel drie bevat hoofdstukken over interprofessionele samenwerking, buurtwerk, opvang, sport, cultuureducatie, zorg en ouderbetrokkenheid. In het laatste hoofdstuk van dit deel wordt de balans opgemaakt: Wat is nu precies de meerwaarde van de brede school?

  KW - brede scholen

  KW - welzijn

  KW - zorg

  KW - samenwerking

  M3 - Book

  SN - 978-90-469-0287-5

  BT - Werken in de brede school: een pedagogische benadering.

  PB - Coutinho

  ER -

  Doornenbal J, van Oenen S, Pols W. Werken in de brede school: een pedagogische benadering. Coutinho, 2012. 200 p.