Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO

Ben Fruytier, Jac Christis, Gerben Beetstra, Maurice Hengeveld, Delano Maccow, Lydia Ronge, Marian Thunnissen

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  481 Downloads (Pure)

  Abstract

  Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Number of pages127
  Publication statusPublished - 2011

  Keywords

   Cite this

   Fruytier, B., Christis, J., Beetstra, G., Hengeveld, M., Maccow, D., Ronge, L., & Thunnissen, M. (2011). Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen.
   Fruytier, Ben ; Christis, Jac ; Beetstra, Gerben ; Hengeveld, Maurice ; Maccow, Delano ; Ronge, Lydia ; Thunnissen, Marian. / Werkdruk in beeld : instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 p.
   @book{3ca3b94895844c5cbbebbb0f19506fb6,
   title = "Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO",
   abstract = "Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.",
   keywords = "hbo, werknemers, werkdruk",
   author = "Ben Fruytier and Jac Christis and Gerben Beetstra and Maurice Hengeveld and Delano Maccow and Lydia Ronge and Marian Thunnissen",
   year = "2011",
   language = "Dutch",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Fruytier, B, Christis, J, Beetstra, G, Hengeveld, M, Maccow, D, Ronge, L & Thunnissen, M 2011, Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen.

   Werkdruk in beeld : instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. / Fruytier, Ben; Christis, Jac; Beetstra, Gerben ; Hengeveld, Maurice; Maccow, Delano; Ronge, Lydia; Thunnissen, Marian.

   Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 p.

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - Werkdruk in beeld

   T2 - instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO

   AU - Fruytier, Ben

   AU - Christis, Jac

   AU - Beetstra, Gerben

   AU - Hengeveld, Maurice

   AU - Maccow, Delano

   AU - Ronge, Lydia

   AU - Thunnissen, Marian

   PY - 2011

   Y1 - 2011

   N2 - Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.

   AB - Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.

   KW - hbo

   KW - werknemers

   KW - werkdruk

   M3 - Report

   BT - Werkdruk in beeld

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Fruytier B, Christis J, Beetstra G, Hengeveld M, Maccow D, Ronge L et al. Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 p.