Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO

Ben Fruytier, Jac Christis, Gerben Beetstra, Maurice Hengeveld, Delano Maccow, Lydia Ronge, Marian Thunnissen

Research output: Book/ReportReportProfessional

417 Downloads (Pure)

Abstract

Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages127
Publication statusPublished - 2011

Keywords

  Cite this

  Fruytier, B., Christis, J., Beetstra, G., Hengeveld, M., Maccow, D., Ronge, L., & Thunnissen, M. (2011). Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen.
  Fruytier, Ben ; Christis, Jac ; Beetstra, Gerben ; Hengeveld, Maurice ; Maccow, Delano ; Ronge, Lydia ; Thunnissen, Marian. / Werkdruk in beeld : instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 p.
  @book{3ca3b94895844c5cbbebbb0f19506fb6,
  title = "Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO",
  abstract = "Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.",
  keywords = "hbo, werknemers, werkdruk",
  author = "Ben Fruytier and Jac Christis and Gerben Beetstra and Maurice Hengeveld and Delano Maccow and Lydia Ronge and Marian Thunnissen",
  year = "2011",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Fruytier, B, Christis, J, Beetstra, G, Hengeveld, M, Maccow, D, Ronge, L & Thunnissen, M 2011, Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen.

  Werkdruk in beeld : instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. / Fruytier, Ben; Christis, Jac; Beetstra, Gerben ; Hengeveld, Maurice; Maccow, Delano; Ronge, Lydia; Thunnissen, Marian.

  Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Werkdruk in beeld

  T2 - instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO

  AU - Fruytier, Ben

  AU - Christis, Jac

  AU - Beetstra, Gerben

  AU - Hengeveld, Maurice

  AU - Maccow, Delano

  AU - Ronge, Lydia

  AU - Thunnissen, Marian

  PY - 2011

  Y1 - 2011

  N2 - Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.

  AB - Dit rapport beschrijft de ontwikkeling van een instrument om werkdruk in het HBO (wehbho), de oorzaken van werkstress voor werknemers in het HBO, in kaart te brengen. Het beperkt zich tot de werk gebonden oorzaken van werkstress. Er zijn ordeningsmodellen gemaakt, waarmee gestructureerde interviews met medewerkers van HBO instellingen gevoerd kunnen worden. Met deze interviews kan de werkdruk gedetailleerd in kaart gebracht worden en in het verlengde daarvan adviezen geformuleerd worden over het onder controle houden of verminderen van de werkdruk.

  KW - hbo

  KW - werknemers

  KW - werkdruk

  M3 - Report

  BT - Werkdruk in beeld

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Fruytier B, Christis J, Beetstra G, Hengeveld M, Maccow D, Ronge L et al. Werkdruk in beeld: instrument voor de inventarisatie van werkdruk in het HBO. Hanzehogeschool Groningen, 2011. 127 p.