Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders?

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

Abstract

Fundamentele maatschappelijke vraagstukken vragen om nieuwe inzichten en oplossingen. Vakinhoudelijk leiders hebben hierin een belangrijke rol. Onderwijs aan honoursonderwijs is in belangrijke mate gericht op de ontwikkeling van vakinhoudelijk leiderschap. Het doel van dit onderzoek is na te gaan wat bij studenten die zich al tijdens hun studie manifesteren als vakinhoudelijk leiders een rol heeft gespeeld bij hun ontwikkeling. Interviews met studenten worden met behulp van Atlas TI gecodeerd en geclusterd door 2 onderzoekers onafhankelijk van elkaar. Het resultaat is een overzicht van factoren die een rol spelen bij de ontwikkelprocessen van potentiële vakinhoudelijk leiders. Via dit onderzoek wordt meer inzicht verkregen in de manier hoe individuele ontwikkelingsprocessen en (honours)onderwijs verbonden kunnen worden.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 25 May 2016
EventOnderwijs Research Dagen (ORD) 2016: Koersen op Kennis - Erasmus University, Rotterdam, Netherlands
Duration: 25 May 201627 May 2016
http://www.ord2016.nl/nl/Home

Conference

ConferenceOnderwijs Research Dagen (ORD) 2016
Abbreviated titleORD2016
CountryNetherlands
CityRotterdam
Period25/05/1627/05/16
Internet address

Keywords

  Cite this

  Kool, A. (2016). Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders?. Abstract from Onderwijs Research Dagen (ORD) 2016, Rotterdam, Netherlands.
  Kool, Arie. / Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders?. Abstract from Onderwijs Research Dagen (ORD) 2016, Rotterdam, Netherlands.1 p.
  @conference{3926f445ef9447c38b3c670ca9059434,
  title = "Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders?",
  abstract = "Fundamentele maatschappelijke vraagstukken vragen om nieuwe inzichten en oplossingen. Vakinhoudelijk leiders hebben hierin een belangrijke rol. Onderwijs aan honoursonderwijs is in belangrijke mate gericht op de ontwikkeling van vakinhoudelijk leiderschap. Het doel van dit onderzoek is na te gaan wat bij studenten die zich al tijdens hun studie manifesteren als vakinhoudelijk leiders een rol heeft gespeeld bij hun ontwikkeling. Interviews met studenten worden met behulp van Atlas TI gecodeerd en geclusterd door 2 onderzoekers onafhankelijk van elkaar. Het resultaat is een overzicht van factoren die een rol spelen bij de ontwikkelprocessen van potenti{\"e}le vakinhoudelijk leiders. Via dit onderzoek wordt meer inzicht verkregen in de manier hoe individuele ontwikkelingsprocessen en (honours)onderwijs verbonden kunnen worden.",
  keywords = "honoursonderwijs, leiderschap, ontwikkelprocessen",
  author = "Arie Kool",
  year = "2016",
  month = "5",
  day = "25",
  language = "Dutch",
  note = "Onderwijs Research Dagen (ORD) 2016 : Koersen op Kennis, ORD2016 ; Conference date: 25-05-2016 Through 27-05-2016",
  url = "http://www.ord2016.nl/nl/Home",

  }

  Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders? / Kool, Arie.

  2016. Abstract from Onderwijs Research Dagen (ORD) 2016, Rotterdam, Netherlands.

  Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

  TY - CONF

  T1 - Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders?

  AU - Kool, Arie

  PY - 2016/5/25

  Y1 - 2016/5/25

  N2 - Fundamentele maatschappelijke vraagstukken vragen om nieuwe inzichten en oplossingen. Vakinhoudelijk leiders hebben hierin een belangrijke rol. Onderwijs aan honoursonderwijs is in belangrijke mate gericht op de ontwikkeling van vakinhoudelijk leiderschap. Het doel van dit onderzoek is na te gaan wat bij studenten die zich al tijdens hun studie manifesteren als vakinhoudelijk leiders een rol heeft gespeeld bij hun ontwikkeling. Interviews met studenten worden met behulp van Atlas TI gecodeerd en geclusterd door 2 onderzoekers onafhankelijk van elkaar. Het resultaat is een overzicht van factoren die een rol spelen bij de ontwikkelprocessen van potentiële vakinhoudelijk leiders. Via dit onderzoek wordt meer inzicht verkregen in de manier hoe individuele ontwikkelingsprocessen en (honours)onderwijs verbonden kunnen worden.

  AB - Fundamentele maatschappelijke vraagstukken vragen om nieuwe inzichten en oplossingen. Vakinhoudelijk leiders hebben hierin een belangrijke rol. Onderwijs aan honoursonderwijs is in belangrijke mate gericht op de ontwikkeling van vakinhoudelijk leiderschap. Het doel van dit onderzoek is na te gaan wat bij studenten die zich al tijdens hun studie manifesteren als vakinhoudelijk leiders een rol heeft gespeeld bij hun ontwikkeling. Interviews met studenten worden met behulp van Atlas TI gecodeerd en geclusterd door 2 onderzoekers onafhankelijk van elkaar. Het resultaat is een overzicht van factoren die een rol spelen bij de ontwikkelprocessen van potentiële vakinhoudelijk leiders. Via dit onderzoek wordt meer inzicht verkregen in de manier hoe individuele ontwikkelingsprocessen en (honours)onderwijs verbonden kunnen worden.

  KW - honoursonderwijs

  KW - leiderschap

  KW - ontwikkelprocessen

  M3 - Abstract

  ER -

  Kool A. Welke factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van studenten tot vakinhoudelijk leiders?. 2016. Abstract from Onderwijs Research Dagen (ORD) 2016, Rotterdam, Netherlands.