Waterpleinen voor klimaatadaptatie: case Eikendonkplein ‘s-Hertogenbosch

Floris Boogaard, Freya Macke, Sander Tax, Jonathan Lekkerkerk

Research output: Book/ReportReportProfessional

33 Downloads (Pure)

Abstract

Waterpleinen worden op nationale en internationale schaal toegepast om wateroverlast te beperken door regenwater tijdelijk te bergen en langzaam af te voeren. Er zijn slechts enkele waterpleinen in binnen- en buitenland, waardoor de kennis van het (langetermijn-)functioneren nog beperkt is. Dit was reden voor
gemeente ’s-Hertogenbosch om in samenwerking met o.a. Tauw en de hogescholen van Rotterdam en Groningen onderzoek te doen naar het hydraulisch functioneren van het Eikendonkplein in ’s-Hertogenbosch als waterplein.
Original languageDutch
Publishers.n.
Number of pages4
Publication statusPublished - 2015

Cite this

Boogaard, Floris ; Macke, Freya ; Tax, Sander ; Lekkerkerk, Jonathan. / Waterpleinen voor klimaatadaptatie : case Eikendonkplein ‘s-Hertogenbosch. s.n., 2015. 4 p.
@book{82f603d5501e441788b0acfd2ce0f0ce,
title = "Waterpleinen voor klimaatadaptatie: case Eikendonkplein ‘s-Hertogenbosch",
abstract = "Waterpleinen worden op nationale en internationale schaal toegepast om wateroverlast te beperken door regenwater tijdelijk te bergen en langzaam af te voeren. Er zijn slechts enkele waterpleinen in binnen- en buitenland, waardoor de kennis van het (langetermijn-)functioneren nog beperkt is. Dit was reden voorgemeente ’s-Hertogenbosch om in samenwerking met o.a. Tauw en de hogescholen van Rotterdam en Groningen onderzoek te doen naar het hydraulisch functioneren van het Eikendonkplein in ’s-Hertogenbosch als waterplein.",
keywords = "watermanagement, regenwater, drainage, waterpleinen",
author = "Floris Boogaard and Freya Macke and Sander Tax and Jonathan Lekkerkerk",
year = "2015",
language = "Dutch",
publisher = "s.n.",

}

Waterpleinen voor klimaatadaptatie : case Eikendonkplein ‘s-Hertogenbosch. / Boogaard, Floris; Macke, Freya; Tax, Sander; Lekkerkerk, Jonathan.

s.n., 2015. 4 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Waterpleinen voor klimaatadaptatie

T2 - case Eikendonkplein ‘s-Hertogenbosch

AU - Boogaard, Floris

AU - Macke, Freya

AU - Tax, Sander

AU - Lekkerkerk, Jonathan

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Waterpleinen worden op nationale en internationale schaal toegepast om wateroverlast te beperken door regenwater tijdelijk te bergen en langzaam af te voeren. Er zijn slechts enkele waterpleinen in binnen- en buitenland, waardoor de kennis van het (langetermijn-)functioneren nog beperkt is. Dit was reden voorgemeente ’s-Hertogenbosch om in samenwerking met o.a. Tauw en de hogescholen van Rotterdam en Groningen onderzoek te doen naar het hydraulisch functioneren van het Eikendonkplein in ’s-Hertogenbosch als waterplein.

AB - Waterpleinen worden op nationale en internationale schaal toegepast om wateroverlast te beperken door regenwater tijdelijk te bergen en langzaam af te voeren. Er zijn slechts enkele waterpleinen in binnen- en buitenland, waardoor de kennis van het (langetermijn-)functioneren nog beperkt is. Dit was reden voorgemeente ’s-Hertogenbosch om in samenwerking met o.a. Tauw en de hogescholen van Rotterdam en Groningen onderzoek te doen naar het hydraulisch functioneren van het Eikendonkplein in ’s-Hertogenbosch als waterplein.

KW - watermanagement

KW - regenwater

KW - drainage

KW - waterpleinen

M3 - Report

BT - Waterpleinen voor klimaatadaptatie

PB - s.n.

ER -