Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

33 Downloads (Pure)

Abstract

Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategieën die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.
Original languageDutch
Pages (from-to)32-33
JournalBètapunt Noord Magazine
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  @article{347c44cfc2ce49b5b9af0e63ed3df022,
  title = "Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie?",
  abstract = "Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategie{\"e}n die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.",
  keywords = "onderwijsvaardigheden, wetenschap- en techniekeducatie",
  author = "Carla Geveke",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  pages = "32--33",
  journal = "B{\`e}tapunt Noord Magazine",

  }

  Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie? / Geveke, Carla.

  In: Bètapunt Noord Magazine, 2014, p. 32-33.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Wanneer is een leerkracht goed in het geven van wetenschap en technologie?

  AU - Geveke, Carla

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategieën die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.

  AB - Dit artikel presenteert een instrument waarmee kwalitatief goede lesmomenten en ‘voorkeurshandelen’ van leerkrachten opgespoord kunnen worden bij wetenschap- en technologie-activiteiten. Het instrument brengt de expressieve pedagogical content knowledge in kaart: de inhoudelijke kennis die de leerkracht omzet in onderwijsstrategieën die effectief zijn voor alle leerlingen. Het instrument is getest bij een interessante astronomie-activiteit van het Wetenschapsknooppunt Noord-Nederland.

  KW - onderwijsvaardigheden

  KW - wetenschap- en techniekeducatie

  M3 - Article

  SP - 32

  EP - 33

  JO - Bètapunt Noord Magazine

  JF - Bètapunt Noord Magazine

  ER -