Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief

Frank van Genne, Dirk Kootstra

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

16 Downloads (Pure)

Abstract

De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.
Original languageDutch
Title of host publicationDe wijde blik
Subtitle of host publicationhet snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews
EditorsMarijke Bovens, Cees-Jan Pen
PublisherRijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Pages51-54
ISBN (Print)9789057992261
Publication statusPublished - 2014

Cite this

van Genne, F., & Kootstra, D. (2014). Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. In M. Bovens, & C-J. Pen (Eds.), De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews (pp. 51-54). Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
van Genne, Frank ; Kootstra, Dirk. / Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp : ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. editor / Marijke Bovens ; Cees-Jan Pen. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014. pp. 51-54
@inbook{8f0c6e5b98a44b439809681fca26ad00,
title = "Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief",
abstract = "De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.",
keywords = "ruimtelijke ordening, erfgoed",
author = "{van Genne}, Frank and Dirk Kootstra",
year = "2014",
language = "Dutch",
isbn = "9789057992261",
pages = "51--54",
editor = "Marijke Bovens and Cees-Jan Pen",
booktitle = "De wijde blik",
publisher = "Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed",

}

van Genne, F & Kootstra, D 2014, Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. in M Bovens & C-J Pen (eds), De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, pp. 51-54.

Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp : ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. / van Genne, Frank; Kootstra, Dirk.

De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. ed. / Marijke Bovens; Cees-Jan Pen. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014. p. 51-54.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp

T2 - ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief

AU - van Genne, Frank

AU - Kootstra, Dirk

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.

AB - De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.

KW - ruimtelijke ordening

KW - erfgoed

M3 - Chapter

SN - 9789057992261

SP - 51

EP - 54

BT - De wijde blik

A2 - Bovens, Marijke

A2 - Pen, Cees-Jan

PB - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

ER -

van Genne F, Kootstra D. Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. In Bovens M, Pen C-J, editors, De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 2014. p. 51-54