Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief

Frank van Genne, Dirk Kootstra

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

13 Downloads (Pure)

Abstract

De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.
Original languageDutch
Title of host publicationDe wijde blik
Subtitle of host publicationhet snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews
EditorsMarijke Bovens, Cees-Jan Pen
PublisherRijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
Pages51-54
ISBN (Print)9789057992261
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  van Genne, F., & Kootstra, D. (2014). Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. In M. Bovens, & C-J. Pen (Eds.), De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews (pp. 51-54). Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.
  van Genne, Frank ; Kootstra, Dirk. / Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp : ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. editor / Marijke Bovens ; Cees-Jan Pen. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014. pp. 51-54
  @inbook{8f0c6e5b98a44b439809681fca26ad00,
  title = "Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief",
  abstract = "De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.",
  keywords = "ruimtelijke ordening, erfgoed",
  author = "{van Genne}, Frank and Dirk Kootstra",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789057992261",
  pages = "51--54",
  editor = "Marijke Bovens and Cees-Jan Pen",
  booktitle = "De wijde blik",
  publisher = "Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed",

  }

  van Genne, F & Kootstra, D 2014, Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. in M Bovens & C-J Pen (eds), De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, pp. 51-54.

  Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp : ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. / van Genne, Frank; Kootstra, Dirk.

  De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. ed. / Marijke Bovens; Cees-Jan Pen. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, 2014. p. 51-54.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp

  T2 - ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief

  AU - van Genne, Frank

  AU - Kootstra, Dirk

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.

  AB - De herbezinning en vernieuwing van de contemporaine erfgoedzorg wordt zichtbaar in de in deze bundel verzamelde essays. Ze laten een zelfbewuste erfgoedzorg zien die zich niet schikt naar of verzet tegen het onvermijdelijke, maar een hoofdrol wil spelen in het hart van de samenleving. Ze wil zorgen voor de articulatie en praktische vormgeving van duurzaamheid in de meest brede betekenis van het woord, zowel economisch als sociaal. Uit de essays blijkt dat het een nog onvoltooide zoektocht betreft, waarin onderzoek, onderwijs en een sterk engagement met de praktijk een hoofdrol spelen. Positie, ervaring en bereik maken dat het hbo hierin het voortouw kan en wil nemen.

  KW - ruimtelijke ordening

  KW - erfgoed

  M3 - Chapter

  SN - 9789057992261

  SP - 51

  EP - 54

  BT - De wijde blik

  A2 - Bovens, Marijke

  A2 - Pen, Cees-Jan

  PB - Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

  ER -

  van Genne F, Kootstra D. Waardebehoud van (cultureel) vastgoed bij krimp: ruilmarkt biedt Oost-Groningen nieuw perspectief. In Bovens M, Pen C-J, editors, De wijde blik: het snijvlak van ruimtelijke ordening en erfgoed; onderzoek en onderwijs in het HBO. Lectoren aan het woord: essays en interviews. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. 2014. p. 51-54