Vragen over prestaties regenwaterstelsels druppelen binnen

Pascal Kregting, Floris Boogaard

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

In 2011 zijn in veel regenwaterstelsels voorzieningen geplaatst, die het sediment uit regenwater zoveel mogelijk dienen vast te leggen. Leveranciers van die systemen in binnen- en buitenland bieden op dit gebied veel alternatieven, zoals hoogrendementskolken, cycloonfilters en lamellen- en sedimentafscheiders. Zuivering in de putten wordt op diverse manieren bereikt door sedimentatie, filtratie en/of absorptie. Helaas ontbreekt het bij deze tientallen beschikbare producten vaak aan degelijk onderzoek naar de hydraulische prestaties en zuiveringsrendement. Veel vragen blijven onbeantwoord.
Original languageDutch
Pages (from-to)32-33
JournalRiolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector
Volume19
Publication statusPublished - Mar 2012
Externally publishedYes

Keywords

  • water management
  • rain

Cite this

@article{0d2f00564c6d476ea48f5068a24a829d,
title = "Vragen over prestaties regenwaterstelsels druppelen binnen",
abstract = "In 2011 zijn in veel regenwaterstelsels voorzieningen geplaatst, die het sediment uit regenwater zoveel mogelijk dienen vast te leggen. Leveranciers van die systemen in binnen- en buitenland bieden op dit gebied veel alternatieven, zoals hoogrendementskolken, cycloonfilters en lamellen- en sedimentafscheiders. Zuivering in de putten wordt op diverse manieren bereikt door sedimentatie, filtratie en/of absorptie. Helaas ontbreekt het bij deze tientallen beschikbare producten vaak aan degelijk onderzoek naar de hydraulische prestaties en zuiveringsrendement. Veel vragen blijven onbeantwoord.",
keywords = "regenwateropvang, waterzuivering, regenwater, rendement, filters, sedimentmaterialen, water management, rain",
author = "Pascal Kregting and Floris Boogaard",
year = "2012",
month = "3",
language = "Dutch",
volume = "19",
pages = "32--33",
journal = "Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector",
issn = "1380-8613",
publisher = "Holapress",

}

Vragen over prestaties regenwaterstelsels druppelen binnen. / Kregting, Pascal; Boogaard, Floris.

In: Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector, Vol. 19, 03.2012, p. 32-33.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Vragen over prestaties regenwaterstelsels druppelen binnen

AU - Kregting, Pascal

AU - Boogaard, Floris

PY - 2012/3

Y1 - 2012/3

N2 - In 2011 zijn in veel regenwaterstelsels voorzieningen geplaatst, die het sediment uit regenwater zoveel mogelijk dienen vast te leggen. Leveranciers van die systemen in binnen- en buitenland bieden op dit gebied veel alternatieven, zoals hoogrendementskolken, cycloonfilters en lamellen- en sedimentafscheiders. Zuivering in de putten wordt op diverse manieren bereikt door sedimentatie, filtratie en/of absorptie. Helaas ontbreekt het bij deze tientallen beschikbare producten vaak aan degelijk onderzoek naar de hydraulische prestaties en zuiveringsrendement. Veel vragen blijven onbeantwoord.

AB - In 2011 zijn in veel regenwaterstelsels voorzieningen geplaatst, die het sediment uit regenwater zoveel mogelijk dienen vast te leggen. Leveranciers van die systemen in binnen- en buitenland bieden op dit gebied veel alternatieven, zoals hoogrendementskolken, cycloonfilters en lamellen- en sedimentafscheiders. Zuivering in de putten wordt op diverse manieren bereikt door sedimentatie, filtratie en/of absorptie. Helaas ontbreekt het bij deze tientallen beschikbare producten vaak aan degelijk onderzoek naar de hydraulische prestaties en zuiveringsrendement. Veel vragen blijven onbeantwoord.

KW - regenwateropvang

KW - waterzuivering

KW - regenwater

KW - rendement

KW - filters

KW - sedimentmaterialen

KW - water management

KW - rain

UR - http://library.wur.nl/WebQuery/hydrotheek/1984079

M3 - Article

VL - 19

SP - 32

EP - 33

JO - Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector

JF - Riolering : onafhankelijk maandblad voor beleidsmakers en -beslissers in de rioleringssector

SN - 1380-8613

ER -