Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen

L.M.W. Akkermans, R.J.F. van Haren

Research output: Working paperProfessional

Abstract

In dit rapport is een methode beschreven waarmee tijdens het groeiseizoen op basis van veldmetingen een voorspelling gedaan kan worden omtrent het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen (Karakter/Seresta). Als de voorspelling te laag uitvalt, kan besloten worden tot bijmesten. De bedoeling is een instrument te ontwikkelen waarmee tijdens het groeiseizoen kan worden beslist of er al dan niet moet worden bijgemest. De stikstofwaarden zijn op twee manieren bepaald: met de SPAD-meter en met de cropscanmethode. Voor beide meetmethoden zullen resultaten worden gepresenteerd.
Original languageDutch
Place of PublicationWageningen
PublisherPlant Research International B.V. - WUR
Number of pages28
Publication statusPublished - 2002

Publication series

NameNota's
PublisherPlant Research International B.V. - WUR
No.180

Keywords

  • potatoes

Cite this

Akkermans, L. M. W., & van Haren, R. J. F. (2002). Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen. (Nota's ; No. 180). Wageningen: Plant Research International B.V. - WUR.
Akkermans, L.M.W. ; van Haren, R.J.F. / Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen. Wageningen : Plant Research International B.V. - WUR, 2002. (Nota's ; 180).
@techreport{e0b0b55854e64412bf1941a182f68791,
title = "Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen",
abstract = "In dit rapport is een methode beschreven waarmee tijdens het groeiseizoen op basis van veldmetingen een voorspelling gedaan kan worden omtrent het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen (Karakter/Seresta). Als de voorspelling te laag uitvalt, kan besloten worden tot bijmesten. De bedoeling is een instrument te ontwikkelen waarmee tijdens het groeiseizoen kan worden beslist of er al dan niet moet worden bijgemest. De stikstofwaarden zijn op twee manieren bepaald: met de SPAD-meter en met de cropscanmethode. Voor beide meetmethoden zullen resultaten worden gepresenteerd.",
keywords = "aardappelen, zetmeel, voorspellingen, stikstofwaarden, potatoes",
author = "L.M.W. Akkermans and {van Haren}, R.J.F.",
note = "Literatuur.",
year = "2002",
language = "Dutch",
series = "Nota's",
publisher = "Plant Research International B.V. - WUR",
number = "180",
type = "WorkingPaper",
institution = "Plant Research International B.V. - WUR",

}

Akkermans, LMW & van Haren, RJF 2002 'Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen' Nota's , no. 180, Plant Research International B.V. - WUR, Wageningen.

Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen. / Akkermans, L.M.W.; van Haren, R.J.F.

Wageningen : Plant Research International B.V. - WUR, 2002. (Nota's ; No. 180).

Research output: Working paperProfessional

TY - UNPB

T1 - Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen

AU - Akkermans, L.M.W.

AU - van Haren, R.J.F.

N1 - Literatuur.

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - In dit rapport is een methode beschreven waarmee tijdens het groeiseizoen op basis van veldmetingen een voorspelling gedaan kan worden omtrent het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen (Karakter/Seresta). Als de voorspelling te laag uitvalt, kan besloten worden tot bijmesten. De bedoeling is een instrument te ontwikkelen waarmee tijdens het groeiseizoen kan worden beslist of er al dan niet moet worden bijgemest. De stikstofwaarden zijn op twee manieren bepaald: met de SPAD-meter en met de cropscanmethode. Voor beide meetmethoden zullen resultaten worden gepresenteerd.

AB - In dit rapport is een methode beschreven waarmee tijdens het groeiseizoen op basis van veldmetingen een voorspelling gedaan kan worden omtrent het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen (Karakter/Seresta). Als de voorspelling te laag uitvalt, kan besloten worden tot bijmesten. De bedoeling is een instrument te ontwikkelen waarmee tijdens het groeiseizoen kan worden beslist of er al dan niet moet worden bijgemest. De stikstofwaarden zijn op twee manieren bepaald: met de SPAD-meter en met de cropscanmethode. Voor beide meetmethoden zullen resultaten worden gepresenteerd.

KW - aardappelen

KW - zetmeel

KW - voorspellingen

KW - stikstofwaarden

KW - potatoes

M3 - Working paper

T3 - Nota's

BT - Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen

PB - Plant Research International B.V. - WUR

CY - Wageningen

ER -

Akkermans LMW, van Haren RJF. Voorspellen van het uitbetalingsgewicht van zetmeelaardappelen uit stikstofmetingen tijdens het groeiseizoen. Wageningen: Plant Research International B.V. - WUR. 2002. (Nota's ; 180).