Vitalisering van de sportvereniging: top 3 knelpunten

Research output: Contribution to conferencePosterProfessional

28 Downloads (Pure)

Abstract

Factsheet vanuit het eerste werkpakket van het RAAK project 'vitalisering van de sportvereniging'. Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 9 Feb 2018

Keywords

  • sport clubs

Cite this

@conference{3bd41a8d45074380bba1109707cc06c4,
title = "Vitalisering van de sportvereniging: top 3 knelpunten",
abstract = "Factsheet vanuit het eerste werkpakket van het RAAK project 'vitalisering van de sportvereniging'. Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.",
keywords = "sportverenigingen, procesbegeleiding, vitalisering, sport clubs",
author = "Magda Boven and Bake Dijk and Hans Slender and {de Jong}, Johan",
year = "2018",
month = "2",
day = "9",
language = "Dutch",

}

Vitalisering van de sportvereniging : top 3 knelpunten. / Boven, Magda; Dijk, Bake; Slender, Hans; de Jong, Johan.

2018.

Research output: Contribution to conferencePosterProfessional

TY - CONF

T1 - Vitalisering van de sportvereniging

T2 - top 3 knelpunten

AU - Boven, Magda

AU - Dijk, Bake

AU - Slender, Hans

AU - de Jong, Johan

PY - 2018/2/9

Y1 - 2018/2/9

N2 - Factsheet vanuit het eerste werkpakket van het RAAK project 'vitalisering van de sportvereniging'. Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.

AB - Factsheet vanuit het eerste werkpakket van het RAAK project 'vitalisering van de sportvereniging'. Kerntaak van de verenigingsondersteuner is om bij te dragen aan 'vitalisering' (het maatschappelijk toerusten en toekomstbestendig maken) van de sportvereniging. De sportvereniging heeft daarbij niet alleen te maken met de behoeften van de eigen leden, maar ook vanuit de maatschappij. Denk aan; gezond opgroeien, sociale cohesie, integratie en participatie. Dat lukt alleen als elke sportvereniging een strategie uitstippelt die inspeelt op het eigen karakter van die sportvereniging en op de specifieke context. Ondersteuning op maat van de verenigingsondersteuners is daarbij onontbeerlijk en dat vraagt van deze professionals een ontwikkelingsgerichte procesaanpak.

KW - sportverenigingen

KW - procesbegeleiding

KW - vitalisering

KW - sport clubs

M3 - Poster

ER -