Vitale ouderen? Sporten en het gebruik van sportvoorzieningen in de gemeente Slochteren

Sabine Meier, Marielle Bovenhoff, Coen van Atten

Research output: Book/ReportReportProfessional

228 Downloads (Pure)

Abstract

Sportvoorzieningen, zoals sporthallen of gymzalen, hebben een publieke functie en behoren veelal tot het gemeentelijk vastgoed. De betekenis van sportvoorzieningen voor bewoners wordt uitvergroot op het moment dat het overeind houden ervan onder druk staat. In landelijke gebieden, aan de rand van Nederland bijvoorbeeld, daalt het aantal inwoners en daarmee het aantal potentiële gebruikers van sportvoorzieningen. Tegelijkertijd neemt verhoudingsgewijs het aandeel 55-plussers toe. Studies laten zien dat sportdeelname voor alle leeftijdsgroepen bevorderlijk is. Mensen die regelmatig sporten voelen zich gezonder.
Original languageDutch
Publishers.n.
Number of pages6
Publication statusPublished - 2014

Cite this

@book{21a3654078864c0f86c4949f86aedaee,
title = "Vitale ouderen? Sporten en het gebruik van sportvoorzieningen in de gemeente Slochteren",
abstract = "Sportvoorzieningen, zoals sporthallen of gymzalen, hebben een publieke functie en behoren veelal tot het gemeentelijk vastgoed. De betekenis van sportvoorzieningen voor bewoners wordt uitvergroot op het moment dat het overeind houden ervan onder druk staat. In landelijke gebieden, aan de rand van Nederland bijvoorbeeld, daalt het aantal inwoners en daarmee het aantal potenti{\"e}le gebruikers van sportvoorzieningen. Tegelijkertijd neemt verhoudingsgewijs het aandeel 55-plussers toe. Studies laten zien dat sportdeelname voor alle leeftijdsgroepen bevorderlijk is. Mensen die regelmatig sporten voelen zich gezonder.",
keywords = "maatschappelijke voorzieningen, ouderen, sport",
author = "Sabine Meier and Marielle Bovenhoff and {van Atten}, Coen",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "s.n.",

}

Vitale ouderen? Sporten en het gebruik van sportvoorzieningen in de gemeente Slochteren. / Meier, Sabine; Bovenhoff, Marielle; van Atten, Coen.

s.n., 2014. 6 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Vitale ouderen? Sporten en het gebruik van sportvoorzieningen in de gemeente Slochteren

AU - Meier, Sabine

AU - Bovenhoff, Marielle

AU - van Atten, Coen

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Sportvoorzieningen, zoals sporthallen of gymzalen, hebben een publieke functie en behoren veelal tot het gemeentelijk vastgoed. De betekenis van sportvoorzieningen voor bewoners wordt uitvergroot op het moment dat het overeind houden ervan onder druk staat. In landelijke gebieden, aan de rand van Nederland bijvoorbeeld, daalt het aantal inwoners en daarmee het aantal potentiële gebruikers van sportvoorzieningen. Tegelijkertijd neemt verhoudingsgewijs het aandeel 55-plussers toe. Studies laten zien dat sportdeelname voor alle leeftijdsgroepen bevorderlijk is. Mensen die regelmatig sporten voelen zich gezonder.

AB - Sportvoorzieningen, zoals sporthallen of gymzalen, hebben een publieke functie en behoren veelal tot het gemeentelijk vastgoed. De betekenis van sportvoorzieningen voor bewoners wordt uitvergroot op het moment dat het overeind houden ervan onder druk staat. In landelijke gebieden, aan de rand van Nederland bijvoorbeeld, daalt het aantal inwoners en daarmee het aantal potentiële gebruikers van sportvoorzieningen. Tegelijkertijd neemt verhoudingsgewijs het aandeel 55-plussers toe. Studies laten zien dat sportdeelname voor alle leeftijdsgroepen bevorderlijk is. Mensen die regelmatig sporten voelen zich gezonder.

KW - maatschappelijke voorzieningen

KW - ouderen

KW - sport

M3 - Report

BT - Vitale ouderen? Sporten en het gebruik van sportvoorzieningen in de gemeente Slochteren

PB - s.n.

ER -