Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum

Jan Veuger, Linda van Stee

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  Abstract

  Onder druk van de dreigende vergrijzing en al jaren stijgende AWBZ kosten heeft het kabinet besloten om de toegang tot AWBZ gefinancierde intramurale zorg fors te beperken. Het gevolg van de invoering van de zorgzwaartepakketten is dat de verzorgingshuizen verdwijnen. Wonen en zorg worden gescheiden werelden en de Normatieve Huisvesting Component zorgt ervoor dat de huisvestingskosten moeten worden doorberekend in de zorgkosten. Concreet betekenen deze ontwikkelingen dat we opnieuw onze verzorgingsstaat moeten gaan organiseren. Wie zorgt voor wie, hoe ondersteunen institutionele partijen ons daarbij en welk nieuw aanbod ontstaat? Zo ontstaan er overal in het land zorg coöperaties. Welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de eerder genoemde intramurale instellingen in Winsum-dorp (Winkheem, Viskenij en Twaalf Hoven) en andere maatschappelijk organisaties en welke gevolgen hebben deze voor Winsum?
  Original languageDutch
  Place of PublicationGroningen
  PublisherHanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte
  Commissioning bodyGemeente Winsum
  Number of pages71
  Publication statusPublished - Aug 2015

  Cite this

  Veuger, J., & van Stee, L. (2015). Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte.
  Veuger, Jan ; van Stee, Linda. / Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum. Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2015. 71 p.
  @book{4757486d1b3e44e3857cde3839cb542b,
  title = "Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum",
  abstract = "Onder druk van de dreigende vergrijzing en al jaren stijgende AWBZ kosten heeft het kabinet besloten om de toegang tot AWBZ gefinancierde intramurale zorg fors te beperken. Het gevolg van de invoering van de zorgzwaartepakketten is dat de verzorgingshuizen verdwijnen. Wonen en zorg worden gescheiden werelden en de Normatieve Huisvesting Component zorgt ervoor dat de huisvestingskosten moeten worden doorberekend in de zorgkosten. Concreet betekenen deze ontwikkelingen dat we opnieuw onze verzorgingsstaat moeten gaan organiseren. Wie zorgt voor wie, hoe ondersteunen institutionele partijen ons daarbij en welk nieuw aanbod ontstaat? Zo ontstaan er overal in het land zorg co{\"o}peraties. Welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de eerder genoemde intramurale instellingen in Winsum-dorp (Winkheem, Viskenij en Twaalf Hoven) en andere maatschappelijk organisaties en welke gevolgen hebben deze voor Winsum?",
  keywords = "zorgvastgoed, ontwikkelingen, gemeente",
  author = "Jan Veuger and {van Stee}, Linda",
  year = "2015",
  month = "8",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte",
  address = "Netherlands",

  }

  Veuger, J & van Stee, L 2015, Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum. Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, Groningen.

  Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum. / Veuger, Jan; van Stee, Linda.

  Groningen : Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2015. 71 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum

  AU - Veuger, Jan

  AU - van Stee, Linda

  PY - 2015/8

  Y1 - 2015/8

  N2 - Onder druk van de dreigende vergrijzing en al jaren stijgende AWBZ kosten heeft het kabinet besloten om de toegang tot AWBZ gefinancierde intramurale zorg fors te beperken. Het gevolg van de invoering van de zorgzwaartepakketten is dat de verzorgingshuizen verdwijnen. Wonen en zorg worden gescheiden werelden en de Normatieve Huisvesting Component zorgt ervoor dat de huisvestingskosten moeten worden doorberekend in de zorgkosten. Concreet betekenen deze ontwikkelingen dat we opnieuw onze verzorgingsstaat moeten gaan organiseren. Wie zorgt voor wie, hoe ondersteunen institutionele partijen ons daarbij en welk nieuw aanbod ontstaat? Zo ontstaan er overal in het land zorg coöperaties. Welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de eerder genoemde intramurale instellingen in Winsum-dorp (Winkheem, Viskenij en Twaalf Hoven) en andere maatschappelijk organisaties en welke gevolgen hebben deze voor Winsum?

  AB - Onder druk van de dreigende vergrijzing en al jaren stijgende AWBZ kosten heeft het kabinet besloten om de toegang tot AWBZ gefinancierde intramurale zorg fors te beperken. Het gevolg van de invoering van de zorgzwaartepakketten is dat de verzorgingshuizen verdwijnen. Wonen en zorg worden gescheiden werelden en de Normatieve Huisvesting Component zorgt ervoor dat de huisvestingskosten moeten worden doorberekend in de zorgkosten. Concreet betekenen deze ontwikkelingen dat we opnieuw onze verzorgingsstaat moeten gaan organiseren. Wie zorgt voor wie, hoe ondersteunen institutionele partijen ons daarbij en welk nieuw aanbod ontstaat? Zo ontstaan er overal in het land zorg coöperaties. Welke gevolgen hebben deze ontwikkelingen voor de eerder genoemde intramurale instellingen in Winsum-dorp (Winkheem, Viskenij en Twaalf Hoven) en andere maatschappelijk organisaties en welke gevolgen hebben deze voor Winsum?

  KW - zorgvastgoed

  KW - ontwikkelingen

  KW - gemeente

  M3 - Report

  BT - Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum

  PB - Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte

  CY - Groningen

  ER -

  Veuger J, van Stee L. Veranderingen in de zorg(vastgoed) voor de gemeente Winsum. Groningen: Hanze University of Applied Sciences, Groningen - Research Centre for Built Environment – NoorderRuimte, 2015. 71 p.