Van talent naar excellent: cruciale leercondities en ervaringen

Research output: Book/ReportBookProfessional

43 Downloads (Pure)

Abstract

Een boek op basis van een studie naar de invloed van leercondities (support, challenge, assessment) en cruciale gebeurtenissen op de ontwikkeling van individueel talent. Aan zes HRM-ers, uit wetenschap en praktijk, die dominant zijn in het hedendaags HRM-debat, zijn op basis van een theoretisch model bevraagd op de invloed van condities en gebeurtenissen en de mate aarin deze bepalend zijn geweest voor wie en wat ze nu zijn geworden. Support van ouders en leidinggevenden lijken van cruciaal belang, evenals op vroege leeftijd in aanraking komen met situaties waardoor vroegtijdig talent werd herkend en erkent. Hard werken en doorzetten bij tegenslag zijn factoren die in alle respondenten te herkennen zijn.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages19
Publication statusPublished - 2013

Cite this

@book{c0bc126862084628a0f02d8a394a98ab,
title = "Van talent naar excellent: cruciale leercondities en ervaringen",
abstract = "Een boek op basis van een studie naar de invloed van leercondities (support, challenge, assessment) en cruciale gebeurtenissen op de ontwikkeling van individueel talent. Aan zes HRM-ers, uit wetenschap en praktijk, die dominant zijn in het hedendaags HRM-debat, zijn op basis van een theoretisch model bevraagd op de invloed van condities en gebeurtenissen en de mate aarin deze bepalend zijn geweest voor wie en wat ze nu zijn geworden. Support van ouders en leidinggevenden lijken van cruciaal belang, evenals op vroege leeftijd in aanraking komen met situaties waardoor vroegtijdig talent werd herkend en erkent. Hard werken en doorzetten bij tegenslag zijn factoren die in alle respondenten te herkennen zijn.",
keywords = "talentontwikkeling",
editor = "{van Kempen}, Jos and {van Orden}, {Claudia Y.D.}",
year = "2013",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Van talent naar excellent : cruciale leercondities en ervaringen. / van Kempen, Jos (Editor); van Orden, Claudia Y.D. (Editor).

Hanzehogeschool Groningen, 2013. 19 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Van talent naar excellent

T2 - cruciale leercondities en ervaringen

A2 - van Kempen, Jos

A2 - van Orden, Claudia Y.D.

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Een boek op basis van een studie naar de invloed van leercondities (support, challenge, assessment) en cruciale gebeurtenissen op de ontwikkeling van individueel talent. Aan zes HRM-ers, uit wetenschap en praktijk, die dominant zijn in het hedendaags HRM-debat, zijn op basis van een theoretisch model bevraagd op de invloed van condities en gebeurtenissen en de mate aarin deze bepalend zijn geweest voor wie en wat ze nu zijn geworden. Support van ouders en leidinggevenden lijken van cruciaal belang, evenals op vroege leeftijd in aanraking komen met situaties waardoor vroegtijdig talent werd herkend en erkent. Hard werken en doorzetten bij tegenslag zijn factoren die in alle respondenten te herkennen zijn.

AB - Een boek op basis van een studie naar de invloed van leercondities (support, challenge, assessment) en cruciale gebeurtenissen op de ontwikkeling van individueel talent. Aan zes HRM-ers, uit wetenschap en praktijk, die dominant zijn in het hedendaags HRM-debat, zijn op basis van een theoretisch model bevraagd op de invloed van condities en gebeurtenissen en de mate aarin deze bepalend zijn geweest voor wie en wat ze nu zijn geworden. Support van ouders en leidinggevenden lijken van cruciaal belang, evenals op vroege leeftijd in aanraking komen met situaties waardoor vroegtijdig talent werd herkend en erkent. Hard werken en doorzetten bij tegenslag zijn factoren die in alle respondenten te herkennen zijn.

KW - talentontwikkeling

M3 - Book

BT - Van talent naar excellent

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -