Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

41 Downloads (Pure)

Abstract

Binnen het onderzoeksprogramma Co-makership Leven Lang Leren van het
lectoraat Flexicurity van het Kenniscentrum Arbeid (kca) van de Hanzehogeschool
Groningen (hg) is een toegepast onderzoeksproject uitgevoerd naar de
vraag hoe uitzendbureaus en een hogeschool (zoals de hg) elkaar kunnen
versterken bij hun functie op en voor de regionale arbeidsmarkt. In het bijzonder
gaat het daarbij om de stimulering van arbeidsmobiliteit en Leven Lang Leren
(lll). Steeds snellere veranderingen op de (regionale) arbeidsmarkt nopen tot
arbeidsmobiliteit, en zowel individuen als organisaties zullen flexibel op die
veranderingen moeten reageren. Dit impliceert dat een initiële opleiding niet
volstaat, maar dat volwassenen later in de loopbaan verder leren. Een ‘Leven
Lang Leren’ wordt gezien als één van de middelen om flexibel en mobiel op de
arbeidsmarkt te blijven of worden.
Original languageDutch
Title of host publicationCo-makership rond Leven Lang Leren in het hbo
EditorsHarm van Lieshout
PublisherKenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen
Pages114-147
ISBN (Print)9789079371099
Publication statusPublished - Jan 2012

Cite this

Leyenhorst, R. (2012). Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren. In H. van Lieshout (Ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo (pp. 114-147). Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen.
Leyenhorst, Rein. / Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren. Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. editor / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. pp. 114-147
@inbook{e845f845136541b29a891eec53effc95,
title = "Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren",
abstract = "Binnen het onderzoeksprogramma Co-makership Leven Lang Leren van hetlectoraat Flexicurity van het Kenniscentrum Arbeid (kca) van de HanzehogeschoolGroningen (hg) is een toegepast onderzoeksproject uitgevoerd naar devraag hoe uitzendbureaus en een hogeschool (zoals de hg) elkaar kunnenversterken bij hun functie op en voor de regionale arbeidsmarkt. In het bijzondergaat het daarbij om de stimulering van arbeidsmobiliteit en Leven Lang Leren(lll). Steeds snellere veranderingen op de (regionale) arbeidsmarkt nopen totarbeidsmobiliteit, en zowel individuen als organisaties zullen flexibel op dieveranderingen moeten reageren. Dit impliceert dat een initi{\"e}le opleiding nietvolstaat, maar dat volwassenen later in de loopbaan verder leren. Een ‘LevenLang Leren’ wordt gezien als {\'e}{\'e}n van de middelen om flexibel en mobiel op dearbeidsmarkt te blijven of worden.",
keywords = "arbeidswetenschappen, arbeidsmarkt, hbo, hrm, uitzendbranche",
author = "Rein Leyenhorst",
year = "2012",
month = "1",
language = "Dutch",
isbn = "9789079371099",
pages = "114--147",
editor = "{van Lieshout}, Harm",
booktitle = "Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo",
publisher = "Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen",

}

Leyenhorst, R 2012, Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren. in H van Lieshout (ed.), Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, pp. 114-147.

Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren. / Leyenhorst, Rein.

Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. ed. / Harm van Lieshout. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen, 2012. p. 114-147.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren

AU - Leyenhorst, Rein

PY - 2012/1

Y1 - 2012/1

N2 - Binnen het onderzoeksprogramma Co-makership Leven Lang Leren van hetlectoraat Flexicurity van het Kenniscentrum Arbeid (kca) van de HanzehogeschoolGroningen (hg) is een toegepast onderzoeksproject uitgevoerd naar devraag hoe uitzendbureaus en een hogeschool (zoals de hg) elkaar kunnenversterken bij hun functie op en voor de regionale arbeidsmarkt. In het bijzondergaat het daarbij om de stimulering van arbeidsmobiliteit en Leven Lang Leren(lll). Steeds snellere veranderingen op de (regionale) arbeidsmarkt nopen totarbeidsmobiliteit, en zowel individuen als organisaties zullen flexibel op dieveranderingen moeten reageren. Dit impliceert dat een initiële opleiding nietvolstaat, maar dat volwassenen later in de loopbaan verder leren. Een ‘LevenLang Leren’ wordt gezien als één van de middelen om flexibel en mobiel op dearbeidsmarkt te blijven of worden.

AB - Binnen het onderzoeksprogramma Co-makership Leven Lang Leren van hetlectoraat Flexicurity van het Kenniscentrum Arbeid (kca) van de HanzehogeschoolGroningen (hg) is een toegepast onderzoeksproject uitgevoerd naar devraag hoe uitzendbureaus en een hogeschool (zoals de hg) elkaar kunnenversterken bij hun functie op en voor de regionale arbeidsmarkt. In het bijzondergaat het daarbij om de stimulering van arbeidsmobiliteit en Leven Lang Leren(lll). Steeds snellere veranderingen op de (regionale) arbeidsmarkt nopen totarbeidsmobiliteit, en zowel individuen als organisaties zullen flexibel op dieveranderingen moeten reageren. Dit impliceert dat een initiële opleiding nietvolstaat, maar dat volwassenen later in de loopbaan verder leren. Een ‘LevenLang Leren’ wordt gezien als één van de middelen om flexibel en mobiel op dearbeidsmarkt te blijven of worden.

KW - arbeidswetenschappen

KW - arbeidsmarkt

KW - hbo

KW - hrm

KW - uitzendbranche

M3 - Chapter

SN - 9789079371099

SP - 114

EP - 147

BT - Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo

A2 - van Lieshout, Harm

PB - Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen

ER -

Leyenhorst R. Uitzendbureaus als co-maker voor onderwijsinstellingen bij Leven Lang Leren. In van Lieshout H, editor, Co-makership rond Leven Lang Leren in het hbo. Kenniscentrum Arbeid Hanzehogeschool Groningen. 2012. p. 114-147