Triple S: smart, small en social: over de pedagogische basis van de brede school

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

97 Downloads (Pure)

Abstract

Dit essay beantwoordt de vraag wat de pedagogische basis is van de brede school. Immers, de brede school is geen bedrijfsverzamelgebouw maar een pedagogisch concept. Het eerste deel gaat over de vraag wat bedoeld wordt met de pedagogische basis. Het tweede deel over de vraag aan welke principes aandacht moet worden besteed om de pedagogische basis in de brede te school te verstevigen c.q. te realiseren. Deze drie principes worden aangeduid met de formule Triple S; Smart, Small en Social.
Original languageDutch
Title of host publicationVan de wetenschap, voor de praktijk
PublisherEC03
Pages85-93
ISBN (Print)978-90-5563-000-4
Publication statusPublished - 2011

Cite this

Doornenbal, J. (2011). Triple S: smart, small en social: over de pedagogische basis van de brede school. In Van de wetenschap, voor de praktijk (pp. 85-93). EC03.
@inbook{ff06d116761541dcb0d858751dbd1cec,
title = "Triple S: smart, small en social: over de pedagogische basis van de brede school",
abstract = "Dit essay beantwoordt de vraag wat de pedagogische basis is van de brede school. Immers, de brede school is geen bedrijfsverzamelgebouw maar een pedagogisch concept. Het eerste deel gaat over de vraag wat bedoeld wordt met de pedagogische basis. Het tweede deel over de vraag aan welke principes aandacht moet worden besteed om de pedagogische basis in de brede te school te verstevigen c.q. te realiseren. Deze drie principes worden aangeduid met de formule Triple S; Smart, Small en Social.",
keywords = "pedagogiek, brede scholen",
author = "Jeannette Doornenbal",
year = "2011",
language = "Dutch",
isbn = "978-90-5563-000-4",
pages = "85--93",
booktitle = "Van de wetenschap, voor de praktijk",
publisher = "EC03",

}

Doornenbal, J 2011, Triple S: smart, small en social: over de pedagogische basis van de brede school. in Van de wetenschap, voor de praktijk. EC03, pp. 85-93.

Triple S: smart, small en social : over de pedagogische basis van de brede school. / Doornenbal, Jeannette.

Van de wetenschap, voor de praktijk. EC03, 2011. p. 85-93.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

TY - CHAP

T1 - Triple S: smart, small en social

T2 - over de pedagogische basis van de brede school

AU - Doornenbal, Jeannette

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dit essay beantwoordt de vraag wat de pedagogische basis is van de brede school. Immers, de brede school is geen bedrijfsverzamelgebouw maar een pedagogisch concept. Het eerste deel gaat over de vraag wat bedoeld wordt met de pedagogische basis. Het tweede deel over de vraag aan welke principes aandacht moet worden besteed om de pedagogische basis in de brede te school te verstevigen c.q. te realiseren. Deze drie principes worden aangeduid met de formule Triple S; Smart, Small en Social.

AB - Dit essay beantwoordt de vraag wat de pedagogische basis is van de brede school. Immers, de brede school is geen bedrijfsverzamelgebouw maar een pedagogisch concept. Het eerste deel gaat over de vraag wat bedoeld wordt met de pedagogische basis. Het tweede deel over de vraag aan welke principes aandacht moet worden besteed om de pedagogische basis in de brede te school te verstevigen c.q. te realiseren. Deze drie principes worden aangeduid met de formule Triple S; Smart, Small en Social.

KW - pedagogiek

KW - brede scholen

M3 - Chapter

SN - 978-90-5563-000-4

SP - 85

EP - 93

BT - Van de wetenschap, voor de praktijk

PB - EC03

ER -

Doornenbal J. Triple S: smart, small en social: over de pedagogische basis van de brede school. In Van de wetenschap, voor de praktijk. EC03. 2011. p. 85-93