Traject ‘wederkerig leiderschap’ in de Mesdag

Research output: Book/ReportReportProfessional

88 Downloads (Pure)

Abstract

Het traject ‘wederkerig leiderschap’ richt zich op de unitcoördinatoren (UC’s) en behandelcoördinatoren (BC’s) van de Mesdag. Dezen vormen duo’s in de aansturing van de verschillende socio-therapeutische teams, een BC heeft één team onder haar of zijn hoede, voor een UC zijn dat er twee of drie. De invulling van dit duaal leiderschap is verschillend en de vraag voor het traject is hoe de coördinatoren dit duaal leiderschap vanuit wederkerigheid vorm kunnen geven.
In het traject speelt wederkerig leiderschap op verschillende niveaus:
• in de verhouding tussen coördinatoren en medewerkers,
• in de verhouding tussen de beide bij een unit betrokken coördinatoren en
• in de verhouding tussen unit en organisatie als geheel.
Wederkerigheid in algemene zin betekent dat er een bepaalde balans is in de verschillende relaties waarin beide partijen oog hebben voor hun eigen positie en deze positie zien in verbinding met de positie van de ander. De concretisering van deze algemene betekenis voor de situatie in de Mesdag (zowel wat betreft visie als wat betreft dagelijks handelen) is onderwerp van onderzoek in dit traject.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages22
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  @book{e85517f9754a40bcaa1b96def36fc753,
  title = "Traject ‘wederkerig leiderschap’ in de Mesdag",
  abstract = "Het traject ‘wederkerig leiderschap’ richt zich op de unitco{\"o}rdinatoren (UC’s) en behandelco{\"o}rdinatoren (BC’s) van de Mesdag. Dezen vormen duo’s in de aansturing van de verschillende socio-therapeutische teams, een BC heeft {\'e}{\'e}n team onder haar of zijn hoede, voor een UC zijn dat er twee of drie. De invulling van dit duaal leiderschap is verschillend en de vraag voor het traject is hoe de co{\"o}rdinatoren dit duaal leiderschap vanuit wederkerigheid vorm kunnen geven.In het traject speelt wederkerig leiderschap op verschillende niveaus:• in de verhouding tussen co{\"o}rdinatoren en medewerkers,• in de verhouding tussen de beide bij een unit betrokken co{\"o}rdinatoren en• in de verhouding tussen unit en organisatie als geheel.Wederkerigheid in algemene zin betekent dat er een bepaalde balans is in de verschillende relaties waarin beide partijen oog hebben voor hun eigen positie en deze positie zien in verbinding met de positie van de ander. De concretisering van deze algemene betekenis voor de situatie in de Mesdag (zowel wat betreft visie als wat betreft dagelijks handelen) is onderwerp van onderzoek in dit traject.",
  keywords = "leiderschap, hrm, wederkerigheid",
  author = "Leni Beukema and Thecla Goossens",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Traject ‘wederkerig leiderschap’ in de Mesdag. / Beukema, Leni; Goossens, Thecla.

  Hanzehogeschool Groningen, 2015. 22 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Traject ‘wederkerig leiderschap’ in de Mesdag

  AU - Beukema, Leni

  AU - Goossens, Thecla

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Het traject ‘wederkerig leiderschap’ richt zich op de unitcoördinatoren (UC’s) en behandelcoördinatoren (BC’s) van de Mesdag. Dezen vormen duo’s in de aansturing van de verschillende socio-therapeutische teams, een BC heeft één team onder haar of zijn hoede, voor een UC zijn dat er twee of drie. De invulling van dit duaal leiderschap is verschillend en de vraag voor het traject is hoe de coördinatoren dit duaal leiderschap vanuit wederkerigheid vorm kunnen geven.In het traject speelt wederkerig leiderschap op verschillende niveaus:• in de verhouding tussen coördinatoren en medewerkers,• in de verhouding tussen de beide bij een unit betrokken coördinatoren en• in de verhouding tussen unit en organisatie als geheel.Wederkerigheid in algemene zin betekent dat er een bepaalde balans is in de verschillende relaties waarin beide partijen oog hebben voor hun eigen positie en deze positie zien in verbinding met de positie van de ander. De concretisering van deze algemene betekenis voor de situatie in de Mesdag (zowel wat betreft visie als wat betreft dagelijks handelen) is onderwerp van onderzoek in dit traject.

  AB - Het traject ‘wederkerig leiderschap’ richt zich op de unitcoördinatoren (UC’s) en behandelcoördinatoren (BC’s) van de Mesdag. Dezen vormen duo’s in de aansturing van de verschillende socio-therapeutische teams, een BC heeft één team onder haar of zijn hoede, voor een UC zijn dat er twee of drie. De invulling van dit duaal leiderschap is verschillend en de vraag voor het traject is hoe de coördinatoren dit duaal leiderschap vanuit wederkerigheid vorm kunnen geven.In het traject speelt wederkerig leiderschap op verschillende niveaus:• in de verhouding tussen coördinatoren en medewerkers,• in de verhouding tussen de beide bij een unit betrokken coördinatoren en• in de verhouding tussen unit en organisatie als geheel.Wederkerigheid in algemene zin betekent dat er een bepaalde balans is in de verschillende relaties waarin beide partijen oog hebben voor hun eigen positie en deze positie zien in verbinding met de positie van de ander. De concretisering van deze algemene betekenis voor de situatie in de Mesdag (zowel wat betreft visie als wat betreft dagelijks handelen) is onderwerp van onderzoek in dit traject.

  KW - leiderschap

  KW - hrm

  KW - wederkerigheid

  M3 - Report

  BT - Traject ‘wederkerig leiderschap’ in de Mesdag

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -