Taalontwikkeling

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

Meestal verloopt de taalontwikkeling van kinderen vanzelfsprekend. Sommige kinderen echter hebben problemen in de spraak- en taalontwikkeling. Deze kunnen grote impact hebben op het leven van een kind. In dit hoofdstuk worden de mijlpalen in de taalontwikkeling en de verschillende taalgebieden van kinderen van nul tot vier jaar beschreven. Om taal te leren, is het noodzakelijk dat een ‘taallerend’ kind zich motorisch, cognitief, auditief sociaal en emotioneel goed ontwikkelt. Daarom wordt een aantal problemen in de taalontwikkeling nader besproken. Zo komt de vraag aan de orde op welke wijze samen met ouders gezocht kan worden naar mogelijkheden om de taalontwikkeling van kinderen te optimaliseren.
Original languageDutch
Title of host publicationVan baby tot kleuter
Subtitle of host publicationde veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar
EditorsJan Hindrik Loonstra, Margrieta Mentink, Charlotte Rem
PublisherGarant
Pages95-119
ISBN (Electronic)9789044132564
ISBN (Print)9044132563
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  Luinge, M. (2015). Taalontwikkeling. In J. H. Loonstra, M. Mentink, & C. Rem (Eds.), Van baby tot kleuter: de veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar (pp. 95-119). Garant.
  Luinge, Margreet. / Taalontwikkeling. Van baby tot kleuter: de veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar. editor / Jan Hindrik Loonstra ; Margrieta Mentink ; Charlotte Rem. Garant, 2015. pp. 95-119
  @inbook{16e7d00bcaa046ea999866910c8ea311,
  title = "Taalontwikkeling",
  abstract = "Meestal verloopt de taalontwikkeling van kinderen vanzelfsprekend. Sommige kinderen echter hebben problemen in de spraak- en taalontwikkeling. Deze kunnen grote impact hebben op het leven van een kind. In dit hoofdstuk worden de mijlpalen in de taalontwikkeling en de verschillende taalgebieden van kinderen van nul tot vier jaar beschreven. Om taal te leren, is het noodzakelijk dat een ‘taallerend’ kind zich motorisch, cognitief, auditief sociaal en emotioneel goed ontwikkelt. Daarom wordt een aantal problemen in de taalontwikkeling nader besproken. Zo komt de vraag aan de orde op welke wijze samen met ouders gezocht kan worden naar mogelijkheden om de taalontwikkeling van kinderen te optimaliseren.",
  keywords = "kinderen, taalontwikkeling",
  author = "Margreet Luinge",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  isbn = "9044132563",
  pages = "95--119",
  editor = "Loonstra, {Jan Hindrik} and Margrieta Mentink and Charlotte Rem",
  booktitle = "Van baby tot kleuter",
  publisher = "Garant",

  }

  Luinge, M 2015, Taalontwikkeling. in JH Loonstra, M Mentink & C Rem (eds), Van baby tot kleuter: de veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar. Garant, pp. 95-119.

  Taalontwikkeling. / Luinge, Margreet.

  Van baby tot kleuter: de veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar. ed. / Jan Hindrik Loonstra; Margrieta Mentink; Charlotte Rem. Garant, 2015. p. 95-119.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Taalontwikkeling

  AU - Luinge, Margreet

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - Meestal verloopt de taalontwikkeling van kinderen vanzelfsprekend. Sommige kinderen echter hebben problemen in de spraak- en taalontwikkeling. Deze kunnen grote impact hebben op het leven van een kind. In dit hoofdstuk worden de mijlpalen in de taalontwikkeling en de verschillende taalgebieden van kinderen van nul tot vier jaar beschreven. Om taal te leren, is het noodzakelijk dat een ‘taallerend’ kind zich motorisch, cognitief, auditief sociaal en emotioneel goed ontwikkelt. Daarom wordt een aantal problemen in de taalontwikkeling nader besproken. Zo komt de vraag aan de orde op welke wijze samen met ouders gezocht kan worden naar mogelijkheden om de taalontwikkeling van kinderen te optimaliseren.

  AB - Meestal verloopt de taalontwikkeling van kinderen vanzelfsprekend. Sommige kinderen echter hebben problemen in de spraak- en taalontwikkeling. Deze kunnen grote impact hebben op het leven van een kind. In dit hoofdstuk worden de mijlpalen in de taalontwikkeling en de verschillende taalgebieden van kinderen van nul tot vier jaar beschreven. Om taal te leren, is het noodzakelijk dat een ‘taallerend’ kind zich motorisch, cognitief, auditief sociaal en emotioneel goed ontwikkelt. Daarom wordt een aantal problemen in de taalontwikkeling nader besproken. Zo komt de vraag aan de orde op welke wijze samen met ouders gezocht kan worden naar mogelijkheden om de taalontwikkeling van kinderen te optimaliseren.

  KW - kinderen

  KW - taalontwikkeling

  M3 - Chapter

  SN - 9044132563

  SP - 95

  EP - 119

  BT - Van baby tot kleuter

  A2 - Loonstra, Jan Hindrik

  A2 - Mentink, Margrieta

  A2 - Rem, Charlotte

  PB - Garant

  ER -

  Luinge M. Taalontwikkeling. In Loonstra JH, Mentink M, Rem C, editors, Van baby tot kleuter: de veelzijdige en indrukwekkende ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar. Garant. 2015. p. 95-119