Taalachterstanden bij jonge kinderen in Noordoost Nederland

Bé Poolman

Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

Abstract

De vraag wordt beantwoord of de veronderstelling klopt dat jonge kinderen in de regio Delfzijl de basisschool binnenkomen met een taalachterstand en zo, ja hoe groot deze groep is. Uit de resultaten blijkt dat gemiddeld genomen de kinderen niet met een achterstand de school binnen, maar dat de taalprestaties van deze kinderen niet normaal verdeeld zijn, zodat er sprake is van een relatief grote groep (ruim 35%) die wel met een achterstand de school binnenkomt. De vraag voor vervolgonderzoek luidt wat de achtergrondkenmerken zijn van de ouders van deze kinderen. Inmiddels is al wel bekend dat een groot deel van de ouders en grootouders afkomstig is uit de provincie Groningen.
Original languageDutch
Number of pages1
Publication statusPublished - 2013

Keywords

  Cite this

  @conference{55de1fa95be64e60b71bbbe02ee24dda,
  title = "Taalachterstanden bij jonge kinderen in Noordoost Nederland",
  abstract = "De vraag wordt beantwoord of de veronderstelling klopt dat jonge kinderen in de regio Delfzijl de basisschool binnenkomen met een taalachterstand en zo, ja hoe groot deze groep is. Uit de resultaten blijkt dat gemiddeld genomen de kinderen niet met een achterstand de school binnen, maar dat de taalprestaties van deze kinderen niet normaal verdeeld zijn, zodat er sprake is van een relatief grote groep (ruim 35{\%}) die wel met een achterstand de school binnenkomt. De vraag voor vervolgonderzoek luidt wat de achtergrondkenmerken zijn van de ouders van deze kinderen. Inmiddels is al wel bekend dat een groot deel van de ouders en grootouders afkomstig is uit de provincie Groningen.",
  keywords = "basisonderwijs, taalachterstand",
  author = "B{\'e} Poolman",
  year = "2013",
  language = "Dutch",

  }

  Taalachterstanden bij jonge kinderen in Noordoost Nederland. / Poolman, Bé.

  2013.

  Research output: Contribution to conferencePosterOther research output

  TY - CONF

  T1 - Taalachterstanden bij jonge kinderen in Noordoost Nederland

  AU - Poolman, Bé

  PY - 2013

  Y1 - 2013

  N2 - De vraag wordt beantwoord of de veronderstelling klopt dat jonge kinderen in de regio Delfzijl de basisschool binnenkomen met een taalachterstand en zo, ja hoe groot deze groep is. Uit de resultaten blijkt dat gemiddeld genomen de kinderen niet met een achterstand de school binnen, maar dat de taalprestaties van deze kinderen niet normaal verdeeld zijn, zodat er sprake is van een relatief grote groep (ruim 35%) die wel met een achterstand de school binnenkomt. De vraag voor vervolgonderzoek luidt wat de achtergrondkenmerken zijn van de ouders van deze kinderen. Inmiddels is al wel bekend dat een groot deel van de ouders en grootouders afkomstig is uit de provincie Groningen.

  AB - De vraag wordt beantwoord of de veronderstelling klopt dat jonge kinderen in de regio Delfzijl de basisschool binnenkomen met een taalachterstand en zo, ja hoe groot deze groep is. Uit de resultaten blijkt dat gemiddeld genomen de kinderen niet met een achterstand de school binnen, maar dat de taalprestaties van deze kinderen niet normaal verdeeld zijn, zodat er sprake is van een relatief grote groep (ruim 35%) die wel met een achterstand de school binnenkomt. De vraag voor vervolgonderzoek luidt wat de achtergrondkenmerken zijn van de ouders van deze kinderen. Inmiddels is al wel bekend dat een groot deel van de ouders en grootouders afkomstig is uit de provincie Groningen.

  KW - basisonderwijs

  KW - taalachterstand

  M3 - Poster

  ER -