Systematische review van sociale effecten van sportevenementen

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

20 Downloads (Pure)

Abstract

In toenemende mate wordt er onderzoek gedaan naar de economische en maatschappelijke effecten van sportevenementen (Cashman et al., 2004). Veel onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van beleidsmakers en de politiek om de publieke financiering van sportevenementen te legitimeren. De focus van dit type onderzoek ligt veelal op korte termijn economische impact, maar de aandacht verschuift steeds meer richting lange termijn effecten (legacy) die zowel positief als negatief kunnen uitpakken (Preuss, 2007). Sportevenementen kunnen een sociale impact hebben op deelnemers, vrijwilligers en lokale communities door het creëren van sociale netwerken, trots, in- en uitsltuiting, cohesie, veranderingen in attitudes en tradities etc (Richards, De Brito & Wilks, 2013).
Original languageDutch
Publication statusPublished - 30 Oct 2014
Event5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014 - Gymnasion, Nijmegen, Netherlands
Duration: 30 Oct 2014 → …
Conference number: 5e
https://dagvanhetsportonderzoek.wordpress.com/2014/10/30/dso-2014/
http://www.dagvanhetsportonderzoek.nl/

Conference

Conference5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014
Abbreviated titleDSO 2014
CountryNetherlands
CityNijmegen
Period30/10/14 → …
Internet address

Keywords

  Cite this

  Slender, H. (2014). Systematische review van sociale effecten van sportevenementen. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.
  Slender, Hans. / Systematische review van sociale effecten van sportevenementen. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.
  @conference{8a12fe72f58a46898f56d9379586919b,
  title = "Systematische review van sociale effecten van sportevenementen",
  abstract = "In toenemende mate wordt er onderzoek gedaan naar de economische en maatschappelijke effecten van sportevenementen (Cashman et al., 2004). Veel onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van beleidsmakers en de politiek om de publieke financiering van sportevenementen te legitimeren. De focus van dit type onderzoek ligt veelal op korte termijn economische impact, maar de aandacht verschuift steeds meer richting lange termijn effecten (legacy) die zowel positief als negatief kunnen uitpakken (Preuss, 2007). Sportevenementen kunnen een sociale impact hebben op deelnemers, vrijwilligers en lokale communities door het cre{\"e}ren van sociale netwerken, trots, in- en uitsltuiting, cohesie, veranderingen in attitudes en tradities etc (Richards, De Brito & Wilks, 2013).",
  keywords = "sportevenementen, maatschappelijke impact",
  author = "Hans Slender",
  year = "2014",
  month = "10",
  day = "30",
  language = "Dutch",
  note = "5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, DSO 2014 ; Conference date: 30-10-2014",
  url = "https://dagvanhetsportonderzoek.wordpress.com/2014/10/30/dso-2014/, http://www.dagvanhetsportonderzoek.nl/",

  }

  Systematische review van sociale effecten van sportevenementen. / Slender, Hans.

  2014. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.

  Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

  TY - CONF

  T1 - Systematische review van sociale effecten van sportevenementen

  AU - Slender, Hans

  PY - 2014/10/30

  Y1 - 2014/10/30

  N2 - In toenemende mate wordt er onderzoek gedaan naar de economische en maatschappelijke effecten van sportevenementen (Cashman et al., 2004). Veel onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van beleidsmakers en de politiek om de publieke financiering van sportevenementen te legitimeren. De focus van dit type onderzoek ligt veelal op korte termijn economische impact, maar de aandacht verschuift steeds meer richting lange termijn effecten (legacy) die zowel positief als negatief kunnen uitpakken (Preuss, 2007). Sportevenementen kunnen een sociale impact hebben op deelnemers, vrijwilligers en lokale communities door het creëren van sociale netwerken, trots, in- en uitsltuiting, cohesie, veranderingen in attitudes en tradities etc (Richards, De Brito & Wilks, 2013).

  AB - In toenemende mate wordt er onderzoek gedaan naar de economische en maatschappelijke effecten van sportevenementen (Cashman et al., 2004). Veel onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van beleidsmakers en de politiek om de publieke financiering van sportevenementen te legitimeren. De focus van dit type onderzoek ligt veelal op korte termijn economische impact, maar de aandacht verschuift steeds meer richting lange termijn effecten (legacy) die zowel positief als negatief kunnen uitpakken (Preuss, 2007). Sportevenementen kunnen een sociale impact hebben op deelnemers, vrijwilligers en lokale communities door het creëren van sociale netwerken, trots, in- en uitsltuiting, cohesie, veranderingen in attitudes en tradities etc (Richards, De Brito & Wilks, 2013).

  KW - sportevenementen

  KW - maatschappelijke impact

  M3 - Abstract

  ER -

  Slender H. Systematische review van sociale effecten van sportevenementen. 2014. Abstract from 5e Dag van het sportonderzoek (DSO) 2014, Nijmegen, Netherlands.