Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte: neem de ruimte!

Johan de Jong, Hiske Wiggers, Jeroen Hoyng, Jeroen Lakerveld

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

Abstract

De openbare ruimte wordt niet alleen gebruikt van om A naar B te komen, te fiets of wandelend. Recreanten en sporters maken ook van de openbare ruimte gebruik. De druk op de openbare ruimte neemt daarmee toe. Tegelijk zien we dat de openbare ruimte niet altijd goed is ingericht naar de eisen en wensen van de verschillende gebruikers. We constateren dan ook dat er nog veel winst is te halen in de inrichting van de openbare ruimte om (meer) actieve beweging te stimuleren. De Innovatie Werkplaats Beweegvriendelijke Inrichting Openbare Ruimte (samenwerkingsverband tussen onderwijs-onderzoek, overheden en bedrijfsleven) ontwikkelt kennis omtrent dit thema. Via verschillende projecten in het landelijke en stedelijke gebied onderzoeken we welke inrichtingsprincipes geschikt zijn om actieve beweging in de openbare ruimte te stimuleren. Daarnaast wordt u bijgepraat over recente wetenschappelijk en praktische ontwikkelingen rondom de beweegvriendelijke openbare ruimte.
Original languageDutch
Pages54
Publication statusPublished - 2016
Event7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016: make it count! - Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen, Groningen, Netherlands
Duration: 10 Nov 2016 → …
Conference number: 7e
https://dagvanhetsportonderzoek.wordpress.com/dso-2016-begin-page/

Conference

Conference7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016
Abbreviated titleDSO 2016
CountryNetherlands
CityGroningen
Period10/11/16 → …
Internet address

Cite this

de Jong, J., Wiggers, H., Hoyng, J., & Lakerveld, J. (2016). Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte: neem de ruimte!. 54. Abstract from 7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016, Groningen, Netherlands.
de Jong, Johan ; Wiggers, Hiske ; Hoyng, Jeroen ; Lakerveld, Jeroen. / Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte : neem de ruimte!. Abstract from 7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016, Groningen, Netherlands.
@conference{474bb3d98e404453a88bbc23e8a8c29e,
title = "Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte: neem de ruimte!",
abstract = "De openbare ruimte wordt niet alleen gebruikt van om A naar B te komen, te fiets of wandelend. Recreanten en sporters maken ook van de openbare ruimte gebruik. De druk op de openbare ruimte neemt daarmee toe. Tegelijk zien we dat de openbare ruimte niet altijd goed is ingericht naar de eisen en wensen van de verschillende gebruikers. We constateren dan ook dat er nog veel winst is te halen in de inrichting van de openbare ruimte om (meer) actieve beweging te stimuleren. De Innovatie Werkplaats Beweegvriendelijke Inrichting Openbare Ruimte (samenwerkingsverband tussen onderwijs-onderzoek, overheden en bedrijfsleven) ontwikkelt kennis omtrent dit thema. Via verschillende projecten in het landelijke en stedelijke gebied onderzoeken we welke inrichtingsprincipes geschikt zijn om actieve beweging in de openbare ruimte te stimuleren. Daarnaast wordt u bijgepraat over recente wetenschappelijk en praktische ontwikkelingen rondom de beweegvriendelijke openbare ruimte.",
keywords = "openbare ruimte, bewegen (activiteit)",
author = "{de Jong}, Johan and Hiske Wiggers and Jeroen Hoyng and Jeroen Lakerveld",
year = "2016",
language = "Dutch",
pages = "54",
note = "7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016 : make it count!, DSO 2016 ; Conference date: 10-11-2016",
url = "https://dagvanhetsportonderzoek.wordpress.com/dso-2016-begin-page/",

}

de Jong, J, Wiggers, H, Hoyng, J & Lakerveld, J 2016, 'Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte: neem de ruimte!', Groningen, Netherlands, 10/11/16, pp. 54.

Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte : neem de ruimte! / de Jong, Johan; Wiggers, Hiske; Hoyng, Jeroen; Lakerveld, Jeroen.

2016. 54 Abstract from 7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016, Groningen, Netherlands.

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

TY - CONF

T1 - Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte

T2 - neem de ruimte!

AU - de Jong, Johan

AU - Wiggers, Hiske

AU - Hoyng, Jeroen

AU - Lakerveld, Jeroen

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - De openbare ruimte wordt niet alleen gebruikt van om A naar B te komen, te fiets of wandelend. Recreanten en sporters maken ook van de openbare ruimte gebruik. De druk op de openbare ruimte neemt daarmee toe. Tegelijk zien we dat de openbare ruimte niet altijd goed is ingericht naar de eisen en wensen van de verschillende gebruikers. We constateren dan ook dat er nog veel winst is te halen in de inrichting van de openbare ruimte om (meer) actieve beweging te stimuleren. De Innovatie Werkplaats Beweegvriendelijke Inrichting Openbare Ruimte (samenwerkingsverband tussen onderwijs-onderzoek, overheden en bedrijfsleven) ontwikkelt kennis omtrent dit thema. Via verschillende projecten in het landelijke en stedelijke gebied onderzoeken we welke inrichtingsprincipes geschikt zijn om actieve beweging in de openbare ruimte te stimuleren. Daarnaast wordt u bijgepraat over recente wetenschappelijk en praktische ontwikkelingen rondom de beweegvriendelijke openbare ruimte.

AB - De openbare ruimte wordt niet alleen gebruikt van om A naar B te komen, te fiets of wandelend. Recreanten en sporters maken ook van de openbare ruimte gebruik. De druk op de openbare ruimte neemt daarmee toe. Tegelijk zien we dat de openbare ruimte niet altijd goed is ingericht naar de eisen en wensen van de verschillende gebruikers. We constateren dan ook dat er nog veel winst is te halen in de inrichting van de openbare ruimte om (meer) actieve beweging te stimuleren. De Innovatie Werkplaats Beweegvriendelijke Inrichting Openbare Ruimte (samenwerkingsverband tussen onderwijs-onderzoek, overheden en bedrijfsleven) ontwikkelt kennis omtrent dit thema. Via verschillende projecten in het landelijke en stedelijke gebied onderzoeken we welke inrichtingsprincipes geschikt zijn om actieve beweging in de openbare ruimte te stimuleren. Daarnaast wordt u bijgepraat over recente wetenschappelijk en praktische ontwikkelingen rondom de beweegvriendelijke openbare ruimte.

KW - openbare ruimte

KW - bewegen (activiteit)

M3 - Abstract

SP - 54

ER -

de Jong J, Wiggers H, Hoyng J, Lakerveld J. Symposium beweegvriendelijke inrichting van de openbare ruimte: neem de ruimte!. 2016. Abstract from 7e Dag van het Sportonderzoek (DSO) 2016, Groningen, Netherlands.