Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland

Erzsi de Haan, Tialda Haartsen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

68 Downloads (Pure)

Abstract

In Nederland nemen regionale verschillen in bevolkingsontwikkeling toe. De Randstad heeft te maken met bevolkingsgroei en dat zal naar verwachting de komende decennia ook zo blijven. De minder stedelijke en meer perifeer gelegen gebieden hebben in toenemende mate te kampen met bevolkingsstagnatie of -afname. In dit Randland wordt gezocht naar manieren om de zogenaamde ‘de-growth’ vorm te geven. Niet groei maar een constructieve omgang met krimp staat centraal in toekomstgerichte ontwikkelingsscenario’s.
Original languageDutch
Pages (from-to)296-302
JournalRooilijn
Volume48
Issue number4
Publication statusPublished - 2015

Cite this

de Haan, E., & Haartsen, T. (2015). Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland. Rooilijn, 48(4), 296-302.
de Haan, Erzsi ; Haartsen, Tialda. / Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland. In: Rooilijn. 2015 ; Vol. 48, No. 4. pp. 296-302.
@article{3e2103b5b6e4444bbefe1d1ce4c01441,
title = "Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland",
abstract = "In Nederland nemen regionale verschillen in bevolkingsontwikkeling toe. De Randstad heeft te maken met bevolkingsgroei en dat zal naar verwachting de komende decennia ook zo blijven. De minder stedelijke en meer perifeer gelegen gebieden hebben in toenemende mate te kampen met bevolkingsstagnatie of -afname. In dit Randland wordt gezocht naar manieren om de zogenaamde ‘de-growth’ vorm te geven. Niet groei maar een constructieve omgang met krimp staat centraal in toekomstgerichte ontwikkelingsscenario’s.",
keywords = "demografische ontwikkeling, burgerinitiatieven",
author = "{de Haan}, Erzsi and Tialda Haartsen",
year = "2015",
language = "Dutch",
volume = "48",
pages = "296--302",
journal = "Rooilijn",
issn = "1380-2860",
publisher = "Universiteit van Amsterdam, Faculteit der Maatschappij en Gedragswetenschappen",
number = "4",

}

de Haan, E & Haartsen, T 2015, 'Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland', Rooilijn, vol. 48, no. 4, pp. 296-302.

Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland. / de Haan, Erzsi; Haartsen, Tialda.

In: Rooilijn, Vol. 48, No. 4, 2015, p. 296-302.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland

AU - de Haan, Erzsi

AU - Haartsen, Tialda

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - In Nederland nemen regionale verschillen in bevolkingsontwikkeling toe. De Randstad heeft te maken met bevolkingsgroei en dat zal naar verwachting de komende decennia ook zo blijven. De minder stedelijke en meer perifeer gelegen gebieden hebben in toenemende mate te kampen met bevolkingsstagnatie of -afname. In dit Randland wordt gezocht naar manieren om de zogenaamde ‘de-growth’ vorm te geven. Niet groei maar een constructieve omgang met krimp staat centraal in toekomstgerichte ontwikkelingsscenario’s.

AB - In Nederland nemen regionale verschillen in bevolkingsontwikkeling toe. De Randstad heeft te maken met bevolkingsgroei en dat zal naar verwachting de komende decennia ook zo blijven. De minder stedelijke en meer perifeer gelegen gebieden hebben in toenemende mate te kampen met bevolkingsstagnatie of -afname. In dit Randland wordt gezocht naar manieren om de zogenaamde ‘de-growth’ vorm te geven. Niet groei maar een constructieve omgang met krimp staat centraal in toekomstgerichte ontwikkelingsscenario’s.

KW - demografische ontwikkeling

KW - burgerinitiatieven

M3 - Article

VL - 48

SP - 296

EP - 302

JO - Rooilijn

JF - Rooilijn

SN - 1380-2860

IS - 4

ER -

de Haan E, Haartsen T. Succespercepties van burgerinitiatieven in Randland. Rooilijn. 2015;48(4):296-302.