Sturen zonder harde outputcriteria heeft de toekomst

Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

Abstract

We willen dat publieke organisaties flexibel inspelen op maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd eisen we een gedetailleerde verantwoording van het bestede belastinggeld. Daarmee brengen we ze in een onmogelijke spagaat. Strakke verantwoordingskaders en outputsturing werken destructief en onethisch gedrag in de hand. Kunnen we dit instrumentarium loslaten zonder de controle te verliezen?
Original languageDutch
Media of outputOnline
Publication statusPublished - 23 Nov 2017

Keywords

  Cite this

  @misc{635f164861cf4d4dacaa51ebbedd69b5,
  title = "Sturen zonder harde outputcriteria heeft de toekomst",
  abstract = "We willen dat publieke organisaties flexibel inspelen op maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd eisen we een gedetailleerde verantwoording van het bestede belastinggeld. Daarmee brengen we ze in een onmogelijke spagaat. Strakke verantwoordingskaders en outputsturing werken destructief en onethisch gedrag in de hand. Kunnen we dit instrumentarium loslaten zonder de controle te verliezen?",
  keywords = "publieke organisaties",
  author = "{Boersma-de Jong}, {Margreet F.}",
  year = "2017",
  month = "11",
  day = "23",
  language = "Dutch",

  }

  Sturen zonder harde outputcriteria heeft de toekomst. Boersma-de Jong, Margreet F. (Author). 2017.

  Research output: Non-textual formWeb publication/siteOther research output

  TY - ADVS

  T1 - Sturen zonder harde outputcriteria heeft de toekomst

  AU - Boersma-de Jong, Margreet F.

  PY - 2017/11/23

  Y1 - 2017/11/23

  N2 - We willen dat publieke organisaties flexibel inspelen op maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd eisen we een gedetailleerde verantwoording van het bestede belastinggeld. Daarmee brengen we ze in een onmogelijke spagaat. Strakke verantwoordingskaders en outputsturing werken destructief en onethisch gedrag in de hand. Kunnen we dit instrumentarium loslaten zonder de controle te verliezen?

  AB - We willen dat publieke organisaties flexibel inspelen op maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd eisen we een gedetailleerde verantwoording van het bestede belastinggeld. Daarmee brengen we ze in een onmogelijke spagaat. Strakke verantwoordingskaders en outputsturing werken destructief en onethisch gedrag in de hand. Kunnen we dit instrumentarium loslaten zonder de controle te verliezen?

  KW - publieke organisaties

  M3 - Web publication/site

  ER -