Storytelling: leerkrachten en ouders vangen verhalen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

41 Downloads (Pure)

Abstract

In 2015 hebben directeuren, leerkrachten van basisscholen, ouders, studenten en docent/onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen een eerste training gevolgd in het vangen van verhalen. In deze training leren de deelnemers dat een verhaal een aansprekende, voor iedereen begrijpelijke manier is om bepaalde gebeurtenissen helder te maken en hoe zij zo’n verhaal kunnen ontlokken aan hun gesprekspartner. Het vangen van verhalen bij leerkrachten, ouders, leerlingen en lio-stagiaires over de samenwerking tussen ouders en de school moet duidelijkheid geven over die belangrijke vaardigheden van een leerkracht.
Original languageDutch
Pages (from-to)4-5
JournalPArtner: werkveldkrant Pedagogische Academie
Volume2015
Issue numberjuni
Publication statusPublished - 2015

Keywords

  Cite this

  @article{5c0a9e94141842ffb540da031ae01a01,
  title = "Storytelling: leerkrachten en ouders vangen verhalen",
  abstract = "In 2015 hebben directeuren, leerkrachten van basisscholen, ouders, studenten en docent/onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen een eerste training gevolgd in het vangen van verhalen. In deze training leren de deelnemers dat een verhaal een aansprekende, voor iedereen begrijpelijke manier is om bepaalde gebeurtenissen helder te maken en hoe zij zo’n verhaal kunnen ontlokken aan hun gesprekspartner. Het vangen van verhalen bij leerkrachten, ouders, leerlingen en lio-stagiaires over de samenwerking tussen ouders en de school moet duidelijkheid geven over die belangrijke vaardigheden van een leerkracht.",
  keywords = "basisonderwijs, ouderbetrokkenheid, leerkrachten",
  author = "Annelies Kassenberg",
  year = "2015",
  language = "Dutch",
  volume = "2015",
  pages = "4--5",
  journal = "PArtner: werkveldkrant Pedagogische Academie",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",
  number = "juni",

  }

  Storytelling: leerkrachten en ouders vangen verhalen. / Kassenberg, Annelies.

  In: PArtner: werkveldkrant Pedagogische Academie, Vol. 2015, No. juni, 2015, p. 4-5.

  Research output: Contribution to journalArticleProfessional

  TY - JOUR

  T1 - Storytelling: leerkrachten en ouders vangen verhalen

  AU - Kassenberg, Annelies

  PY - 2015

  Y1 - 2015

  N2 - In 2015 hebben directeuren, leerkrachten van basisscholen, ouders, studenten en docent/onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen een eerste training gevolgd in het vangen van verhalen. In deze training leren de deelnemers dat een verhaal een aansprekende, voor iedereen begrijpelijke manier is om bepaalde gebeurtenissen helder te maken en hoe zij zo’n verhaal kunnen ontlokken aan hun gesprekspartner. Het vangen van verhalen bij leerkrachten, ouders, leerlingen en lio-stagiaires over de samenwerking tussen ouders en de school moet duidelijkheid geven over die belangrijke vaardigheden van een leerkracht.

  AB - In 2015 hebben directeuren, leerkrachten van basisscholen, ouders, studenten en docent/onderzoekers van de Hanzehogeschool Groningen een eerste training gevolgd in het vangen van verhalen. In deze training leren de deelnemers dat een verhaal een aansprekende, voor iedereen begrijpelijke manier is om bepaalde gebeurtenissen helder te maken en hoe zij zo’n verhaal kunnen ontlokken aan hun gesprekspartner. Het vangen van verhalen bij leerkrachten, ouders, leerlingen en lio-stagiaires over de samenwerking tussen ouders en de school moet duidelijkheid geven over die belangrijke vaardigheden van een leerkracht.

  KW - basisonderwijs

  KW - ouderbetrokkenheid

  KW - leerkrachten

  M3 - Article

  VL - 2015

  SP - 4

  EP - 5

  JO - PArtner: werkveldkrant Pedagogische Academie

  JF - PArtner: werkveldkrant Pedagogische Academie

  IS - juni

  ER -