Sociale omgeving cruciaal voor het ontwikkelen van een verslaving: sociale modellen van verslaving

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

76 Downloads (Pure)

Abstract

Veel sociaal werkers hebben te maken met verslavingsproblematiek en met problematisch middelengebruik. Ze werken dan naast en samen met artsen en psychologen, vanuit hun eigen deskundigheid. Dat valt niet altijd mee: de medische bril en de psychologisch-therapeutische bril zijn vrij helder geslepen. De bril van sociaal werkers is dat minder. Toch zullen sociaal werkers zich moeten positioneren ten opzichte van die andere professionals, met hun eigen expertise. Deze verkenning is bedoeld als aanzet daartoe.
Original languageDutch
Pages (from-to)27-29
JournalVakblad sociaal werk
Issue number3
Publication statusPublished - Jun 2019

Keywords

  • addiction care
  • social factors

Cite this

@article{30fa9292aba846a8827c882e5db768fd,
title = "Sociale omgeving cruciaal voor het ontwikkelen van een verslaving: sociale modellen van verslaving",
abstract = "Veel sociaal werkers hebben te maken met verslavingsproblematiek en met problematisch middelengebruik. Ze werken dan naast en samen met artsen en psychologen, vanuit hun eigen deskundigheid. Dat valt niet altijd mee: de medische bril en de psychologisch-therapeutische bril zijn vrij helder geslepen. De bril van sociaal werkers is dat minder. Toch zullen sociaal werkers zich moeten positioneren ten opzichte van die andere professionals, met hun eigen expertise. Deze verkenning is bedoeld als aanzet daartoe.",
keywords = "verslaving, verslavingszorg, druggebruik, drugs, sociaal werk, addiction care, social factors",
author = "Jeroen Boekhoven",
year = "2019",
month = "6",
language = "Dutch",
pages = "27--29",
journal = "Vakblad sociaal werk",
issn = "2468-7456",
publisher = "Bohn Stafleu van Loghum",
number = "3",

}

Sociale omgeving cruciaal voor het ontwikkelen van een verslaving : sociale modellen van verslaving. / Boekhoven, Jeroen.

In: Vakblad sociaal werk, No. 3, 06.2019, p. 27-29.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Sociale omgeving cruciaal voor het ontwikkelen van een verslaving

T2 - sociale modellen van verslaving

AU - Boekhoven, Jeroen

PY - 2019/6

Y1 - 2019/6

N2 - Veel sociaal werkers hebben te maken met verslavingsproblematiek en met problematisch middelengebruik. Ze werken dan naast en samen met artsen en psychologen, vanuit hun eigen deskundigheid. Dat valt niet altijd mee: de medische bril en de psychologisch-therapeutische bril zijn vrij helder geslepen. De bril van sociaal werkers is dat minder. Toch zullen sociaal werkers zich moeten positioneren ten opzichte van die andere professionals, met hun eigen expertise. Deze verkenning is bedoeld als aanzet daartoe.

AB - Veel sociaal werkers hebben te maken met verslavingsproblematiek en met problematisch middelengebruik. Ze werken dan naast en samen met artsen en psychologen, vanuit hun eigen deskundigheid. Dat valt niet altijd mee: de medische bril en de psychologisch-therapeutische bril zijn vrij helder geslepen. De bril van sociaal werkers is dat minder. Toch zullen sociaal werkers zich moeten positioneren ten opzichte van die andere professionals, met hun eigen expertise. Deze verkenning is bedoeld als aanzet daartoe.

KW - verslaving

KW - verslavingszorg

KW - druggebruik

KW - drugs

KW - sociaal werk

KW - addiction care

KW - social factors

M3 - Article

SP - 27

EP - 29

JO - Vakblad sociaal werk

JF - Vakblad sociaal werk

SN - 2468-7456

IS - 3

ER -