Social Return, het MKB en het proportionaliteitsbeginsel: een goede verhouding?

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

1 Downloads (Pure)

Abstract

Auteurs hebben onderzoek gedaan naar Social Return in aanbestedingen. Een aspect uit dat onderzoek betreft de juridische (on)mogelijkheid om social return in aanbestedingen op te nemen en om kansen te creeren voor het MKB.
Legt de proportionaliteitseis het instrument ‘social return’ aan banden? Wat zijn de mogelijkheden voor het mkb?

Op 1 maart 2012 is onder leiding van lector dr. mr. P.A.T. Oden een onderzoeksteam van de Hanzehogeschool Groningen het onderzoek ‘Sociaal in het Bestek’ gestart. Dit onderzoek heeft als doel het kennisarsenaal van mkb’ers te vergroten, zodat zij beter kunnen voldoen aan de social-returnvoorwaarden van aanbestedende diensten, waardoor hun concurrentiepositie verstevigt.
De auteurs maken als onderzoeker deel uit van het onderzoeksteam van het project ‘Sociaal in het Bestek’
onder leiding van lector dr. mr. P.a.t. Oden (lectoraat Juridische aspecten van de arbeidsmarkt) en in samenwerking met de lectoraten van de lectoren G.H. Walhof MBa (lectoraat Inkoopmanagement) en dr. l. Polstra (lectoraat arbeidsparticipatie).
Original languageDutch
Article number191
Pages (from-to)125-131
JournalTijdschrift aanbestedingsrecht
Volume10
Issue number4
Publication statusPublished - Aug 2013

Cite this

@article{1646077a1cf8481eb8d4f69e289d3ce9,
title = "Social Return, het MKB en het proportionaliteitsbeginsel: een goede verhouding?",
abstract = "Auteurs hebben onderzoek gedaan naar Social Return in aanbestedingen. Een aspect uit dat onderzoek betreft de juridische (on)mogelijkheid om social return in aanbestedingen op te nemen en om kansen te creeren voor het MKB.Legt de proportionaliteitseis het instrument ‘social return’ aan banden? Wat zijn de mogelijkheden voor het mkb?Op 1 maart 2012 is onder leiding van lector dr. mr. P.A.T. Oden een onderzoeksteam van de Hanzehogeschool Groningen het onderzoek ‘Sociaal in het Bestek’ gestart. Dit onderzoek heeft als doel het kennisarsenaal van mkb’ers te vergroten, zodat zij beter kunnen voldoen aan de social-returnvoorwaarden van aanbestedende diensten, waardoor hun concurrentiepositie verstevigt. De auteurs maken als onderzoeker deel uit van het onderzoeksteam van het project ‘Sociaal in het Bestek’onder leiding van lector dr. mr. P.a.t. Oden (lectoraat Juridische aspecten van de arbeidsmarkt) en in samenwerking met de lectoraten van de lectoren G.H. Walhof MBa (lectoraat Inkoopmanagement) en dr. l. Polstra (lectoraat arbeidsparticipatie).",
keywords = "aanbestedingsrecht, social return, mkb, europese unie, proportionaliteitsbeginsel",
author = "Anke Hornstra and Geke Werkman-Bouwkamp",
year = "2013",
month = "8",
language = "Dutch",
volume = "10",
pages = "125--131",
journal = "Tijdschrift aanbestedingsrecht",
issn = "1573-9910",
publisher = "Sdu Uitgevers",
number = "4",

}

Social Return, het MKB en het proportionaliteitsbeginsel : een goede verhouding? / Hornstra, Anke; Werkman-Bouwkamp, Geke.

In: Tijdschrift aanbestedingsrecht, Vol. 10, No. 4, 191, 08.2013, p. 125-131.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Social Return, het MKB en het proportionaliteitsbeginsel

T2 - een goede verhouding?

AU - Hornstra, Anke

AU - Werkman-Bouwkamp, Geke

PY - 2013/8

Y1 - 2013/8

N2 - Auteurs hebben onderzoek gedaan naar Social Return in aanbestedingen. Een aspect uit dat onderzoek betreft de juridische (on)mogelijkheid om social return in aanbestedingen op te nemen en om kansen te creeren voor het MKB.Legt de proportionaliteitseis het instrument ‘social return’ aan banden? Wat zijn de mogelijkheden voor het mkb?Op 1 maart 2012 is onder leiding van lector dr. mr. P.A.T. Oden een onderzoeksteam van de Hanzehogeschool Groningen het onderzoek ‘Sociaal in het Bestek’ gestart. Dit onderzoek heeft als doel het kennisarsenaal van mkb’ers te vergroten, zodat zij beter kunnen voldoen aan de social-returnvoorwaarden van aanbestedende diensten, waardoor hun concurrentiepositie verstevigt. De auteurs maken als onderzoeker deel uit van het onderzoeksteam van het project ‘Sociaal in het Bestek’onder leiding van lector dr. mr. P.a.t. Oden (lectoraat Juridische aspecten van de arbeidsmarkt) en in samenwerking met de lectoraten van de lectoren G.H. Walhof MBa (lectoraat Inkoopmanagement) en dr. l. Polstra (lectoraat arbeidsparticipatie).

AB - Auteurs hebben onderzoek gedaan naar Social Return in aanbestedingen. Een aspect uit dat onderzoek betreft de juridische (on)mogelijkheid om social return in aanbestedingen op te nemen en om kansen te creeren voor het MKB.Legt de proportionaliteitseis het instrument ‘social return’ aan banden? Wat zijn de mogelijkheden voor het mkb?Op 1 maart 2012 is onder leiding van lector dr. mr. P.A.T. Oden een onderzoeksteam van de Hanzehogeschool Groningen het onderzoek ‘Sociaal in het Bestek’ gestart. Dit onderzoek heeft als doel het kennisarsenaal van mkb’ers te vergroten, zodat zij beter kunnen voldoen aan de social-returnvoorwaarden van aanbestedende diensten, waardoor hun concurrentiepositie verstevigt. De auteurs maken als onderzoeker deel uit van het onderzoeksteam van het project ‘Sociaal in het Bestek’onder leiding van lector dr. mr. P.a.t. Oden (lectoraat Juridische aspecten van de arbeidsmarkt) en in samenwerking met de lectoraten van de lectoren G.H. Walhof MBa (lectoraat Inkoopmanagement) en dr. l. Polstra (lectoraat arbeidsparticipatie).

KW - aanbestedingsrecht

KW - social return

KW - mkb

KW - europese unie

KW - proportionaliteitsbeginsel

M3 - Article

VL - 10

SP - 125

EP - 131

JO - Tijdschrift aanbestedingsrecht

JF - Tijdschrift aanbestedingsrecht

SN - 1573-9910

IS - 4

M1 - 191

ER -