Slim in het verkeer met open data: adviesrapport

Danny Boelens, Luuk Plasmeyer, Nick van Heesewijk, Tetiana Smeenge, Niek Hoekzema, Séamus McCreesh

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  81 Downloads (Pure)

  Abstract

  Rapport in opdracht van de gemeente Groningen. Aanleiding voor het schrijven van dit rapport is dat de gemeente Groningen graag wil weten hoe ze met het gebruik van open data het (openbaar) vervoer voor studenten in en naar de stad Groningen kunnen verbeteren. Het onderzoek richtte zich daarom op studenten. In het advies wordt genoemd dat:
  * Om de studenten van dienst te zijn kan men een applicatie voor smartphone en tablet of een
  mobiele website ontwikkelen.
  * Unique selling point is een applicatie waarmee men in één applicatie alle informatie heeft.
  * Persoonlijk hulpmiddel door een applicatie te laten instellen op persoonlijke voorkeur/routes
  * Informatie over de drukte in trein ligt bij de Provincie Groningen.
  * Ontbrekende data over het fietsverkeer kan men verkrijgen met telpunten van de gemeente.
  This (research) activity is a pilot of Opening Up and has been co-funded by the Interreg IVB North Sea Region Programme
  Original languageDutch
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Commissioning bodyGemeente Groningen
  Number of pages34
  Publication statusPublished - 7 Feb 2013

  Keywords

   Cite this

   Boelens, D., Plasmeyer, L., van Heesewijk, N., Smeenge, T., Hoekzema, N., & McCreesh, S. (2013). Slim in het verkeer met open data: adviesrapport. Hanzehogeschool Groningen.
   Boelens, Danny ; Plasmeyer, Luuk ; van Heesewijk, Nick ; Smeenge, Tetiana ; Hoekzema, Niek ; McCreesh, Séamus. / Slim in het verkeer met open data : adviesrapport. Hanzehogeschool Groningen, 2013. 34 p.
   @book{194ce7b6c7494d48bc4b8b6d40a25d08,
   title = "Slim in het verkeer met open data: adviesrapport",
   abstract = "Rapport in opdracht van de gemeente Groningen. Aanleiding voor het schrijven van dit rapport is dat de gemeente Groningen graag wil weten hoe ze met het gebruik van open data het (openbaar) vervoer voor studenten in en naar de stad Groningen kunnen verbeteren. Het onderzoek richtte zich daarom op studenten. In het advies wordt genoemd dat:* Om de studenten van dienst te zijn kan men een applicatie voor smartphone en tablet of een mobiele website ontwikkelen. * Unique selling point is een applicatie waarmee men in {\'e}{\'e}n applicatie alle informatie heeft. * Persoonlijk hulpmiddel door een applicatie te laten instellen op persoonlijke voorkeur/routes * Informatie over de drukte in trein ligt bij de Provincie Groningen. * Ontbrekende data over het fietsverkeer kan men verkrijgen met telpunten van de gemeente. This (research) activity is a pilot of Opening Up and has been co-funded by the Interreg IVB North Sea Region Programme",
   keywords = "openbaar vervoer, open data, apps, informatievoorziening, groningen, Opening Up",
   author = "Danny Boelens and Luuk Plasmeyer and {van Heesewijk}, Nick and Tetiana Smeenge and Niek Hoekzema and S{\'e}amus McCreesh",
   year = "2013",
   month = "2",
   day = "7",
   language = "Dutch",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Boelens, D, Plasmeyer, L, van Heesewijk, N, Smeenge, T, Hoekzema, N & McCreesh, S 2013, Slim in het verkeer met open data: adviesrapport. Hanzehogeschool Groningen.

   Slim in het verkeer met open data : adviesrapport. / Boelens, Danny; Plasmeyer, Luuk; van Heesewijk, Nick; Smeenge, Tetiana; Hoekzema, Niek; McCreesh, Séamus.

   Hanzehogeschool Groningen, 2013. 34 p.

   Research output: Book/ReportReportProfessional

   TY - BOOK

   T1 - Slim in het verkeer met open data

   T2 - adviesrapport

   AU - Boelens, Danny

   AU - Plasmeyer, Luuk

   AU - van Heesewijk, Nick

   AU - Smeenge, Tetiana

   AU - Hoekzema, Niek

   AU - McCreesh, Séamus

   PY - 2013/2/7

   Y1 - 2013/2/7

   N2 - Rapport in opdracht van de gemeente Groningen. Aanleiding voor het schrijven van dit rapport is dat de gemeente Groningen graag wil weten hoe ze met het gebruik van open data het (openbaar) vervoer voor studenten in en naar de stad Groningen kunnen verbeteren. Het onderzoek richtte zich daarom op studenten. In het advies wordt genoemd dat:* Om de studenten van dienst te zijn kan men een applicatie voor smartphone en tablet of een mobiele website ontwikkelen. * Unique selling point is een applicatie waarmee men in één applicatie alle informatie heeft. * Persoonlijk hulpmiddel door een applicatie te laten instellen op persoonlijke voorkeur/routes * Informatie over de drukte in trein ligt bij de Provincie Groningen. * Ontbrekende data over het fietsverkeer kan men verkrijgen met telpunten van de gemeente. This (research) activity is a pilot of Opening Up and has been co-funded by the Interreg IVB North Sea Region Programme

   AB - Rapport in opdracht van de gemeente Groningen. Aanleiding voor het schrijven van dit rapport is dat de gemeente Groningen graag wil weten hoe ze met het gebruik van open data het (openbaar) vervoer voor studenten in en naar de stad Groningen kunnen verbeteren. Het onderzoek richtte zich daarom op studenten. In het advies wordt genoemd dat:* Om de studenten van dienst te zijn kan men een applicatie voor smartphone en tablet of een mobiele website ontwikkelen. * Unique selling point is een applicatie waarmee men in één applicatie alle informatie heeft. * Persoonlijk hulpmiddel door een applicatie te laten instellen op persoonlijke voorkeur/routes * Informatie over de drukte in trein ligt bij de Provincie Groningen. * Ontbrekende data over het fietsverkeer kan men verkrijgen met telpunten van de gemeente. This (research) activity is a pilot of Opening Up and has been co-funded by the Interreg IVB North Sea Region Programme

   KW - openbaar vervoer

   KW - open data

   KW - apps

   KW - informatievoorziening

   KW - groningen

   KW - Opening Up

   M3 - Report

   BT - Slim in het verkeer met open data

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Boelens D, Plasmeyer L, van Heesewijk N, Smeenge T, Hoekzema N, McCreesh S. Slim in het verkeer met open data: adviesrapport. Hanzehogeschool Groningen, 2013. 34 p.