Simon stopt

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

Abstract

Simon mag niet meer meedoen. Waarom? Ach, volgens zijn trainer 'past hij niet in de groep' en 'snapt hij niet wat winnen is'. Sinds september dit jaar mag Simon niet meer meevoetballen met C3. Een team vol met jongens die dromen over Ronaldo en zichzelf later in de Champions League zien spelen. Mooie prachtige verlangens die vast omgezet gaan worden in meer realistische en haalbare doelen. Het eindexamen halen of je kamer opruimen. Maar nu zijn ze nog bezig met de droomgoal en de fantastische kampioensbeker.
Simon heeft moeite met dit soort dromen, omdat ze niet voorstel- en voorspelbaar zijn. Door de onvoorspelbaarheid snapt hij veel sociale situaties ook niet altijd. Waarom spring je op elkaar als er een doelpunt is gescoord? Waarom houdt iedereen zijn onderbroek aan bij het douchen? Hoe moet er ruimte gecreëerd en diep gespeeld worden? De logica van een autistische jongen is soms logischer dan de werkelijkheid.
Original languageDutch
PublisherSportknowhow XL
Publication statusPublished - 30 Jan 2018

Keywords

  • physical education

Cite this

Mombarg, Remo (Author). / Simon stopt. [Web publication/site].
@misc{4d0e9cdeed6547a19dac3074ab3bd05b,
title = "Simon stopt",
abstract = "Simon mag niet meer meedoen. Waarom? Ach, volgens zijn trainer 'past hij niet in de groep' en 'snapt hij niet wat winnen is'. Sinds september dit jaar mag Simon niet meer meevoetballen met C3. Een team vol met jongens die dromen over Ronaldo en zichzelf later in de Champions League zien spelen. Mooie prachtige verlangens die vast omgezet gaan worden in meer realistische en haalbare doelen. Het eindexamen halen of je kamer opruimen. Maar nu zijn ze nog bezig met de droomgoal en de fantastische kampioensbeker. Simon heeft moeite met dit soort dromen, omdat ze niet voorstel- en voorspelbaar zijn. Door de onvoorspelbaarheid snapt hij veel sociale situaties ook niet altijd. Waarom spring je op elkaar als er een doelpunt is gescoord? Waarom houdt iedereen zijn onderbroek aan bij het douchen? Hoe moet er ruimte gecre{\"e}erd en diep gespeeld worden? De logica van een autistische jongen is soms logischer dan de werkelijkheid.",
keywords = "bewegingsonderwijs, physical education",
author = "Remo Mombarg",
year = "2018",
month = "1",
day = "30",
language = "Dutch",
publisher = "Sportknowhow XL",

}

Mombarg, R, Simon stopt, 2018, Web publication/site, Sportknowhow XL.
Simon stopt. Mombarg, Remo (Author). 2018. Sportknowhow XL.

Research output: Non-textual formWeb publication/sitePopular

TY - ADVS

T1 - Simon stopt

AU - Mombarg, Remo

PY - 2018/1/30

Y1 - 2018/1/30

N2 - Simon mag niet meer meedoen. Waarom? Ach, volgens zijn trainer 'past hij niet in de groep' en 'snapt hij niet wat winnen is'. Sinds september dit jaar mag Simon niet meer meevoetballen met C3. Een team vol met jongens die dromen over Ronaldo en zichzelf later in de Champions League zien spelen. Mooie prachtige verlangens die vast omgezet gaan worden in meer realistische en haalbare doelen. Het eindexamen halen of je kamer opruimen. Maar nu zijn ze nog bezig met de droomgoal en de fantastische kampioensbeker. Simon heeft moeite met dit soort dromen, omdat ze niet voorstel- en voorspelbaar zijn. Door de onvoorspelbaarheid snapt hij veel sociale situaties ook niet altijd. Waarom spring je op elkaar als er een doelpunt is gescoord? Waarom houdt iedereen zijn onderbroek aan bij het douchen? Hoe moet er ruimte gecreëerd en diep gespeeld worden? De logica van een autistische jongen is soms logischer dan de werkelijkheid.

AB - Simon mag niet meer meedoen. Waarom? Ach, volgens zijn trainer 'past hij niet in de groep' en 'snapt hij niet wat winnen is'. Sinds september dit jaar mag Simon niet meer meevoetballen met C3. Een team vol met jongens die dromen over Ronaldo en zichzelf later in de Champions League zien spelen. Mooie prachtige verlangens die vast omgezet gaan worden in meer realistische en haalbare doelen. Het eindexamen halen of je kamer opruimen. Maar nu zijn ze nog bezig met de droomgoal en de fantastische kampioensbeker. Simon heeft moeite met dit soort dromen, omdat ze niet voorstel- en voorspelbaar zijn. Door de onvoorspelbaarheid snapt hij veel sociale situaties ook niet altijd. Waarom spring je op elkaar als er een doelpunt is gescoord? Waarom houdt iedereen zijn onderbroek aan bij het douchen? Hoe moet er ruimte gecreëerd en diep gespeeld worden? De logica van een autistische jongen is soms logischer dan de werkelijkheid.

KW - bewegingsonderwijs

KW - physical education

M3 - Web publication/site

PB - Sportknowhow XL

ER -

Mombarg R (Author). Simon stopt Sportknowhow XL. 2018.