Schoolgebouwen in Oost Groningen: gemeente nog steeds probleemeigenaar

Dirk Kootstra

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  37 Downloads (Pure)

  Abstract

  De meest recente ontwikkeling op het gebied van onderwijshuisvesting is het advies van de Onderwijsraad om de sluitingsnorm te verhogen van 23 naar 100 leerlingen. Het is begrijpelijk dat dit protesten oproept. Deze wijziging heeft landelijke impact maar raakt ook zeker Oost Groningen. Er is echter meer aan de hand. Eerder hebben de PO Raad en de Rijksbouwmeester al geconstateerd dat de bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Vanuit die gedachte wordt een promotieonderzoek gedaan naar de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs. Deze bijdrage is gebaseerd op één van de deelonderzoeken van het promotieonderzoek.
  Original languageDutch
  Title of host publicationBarometer Maatschappelijk Vastgoed
  Subtitle of host publicationonderzoeken & perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement
  PublisherHanzehogeschool Groningen
  Pages163-170
  ISBN (Print)9789081977425
  Publication statusPublished - 2013

  Keywords

   Cite this

   Kootstra, D. (2013). Schoolgebouwen in Oost Groningen: gemeente nog steeds probleemeigenaar. In Barometer Maatschappelijk Vastgoed: onderzoeken & perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement (pp. 163-170). Hanzehogeschool Groningen.
   Kootstra, Dirk. / Schoolgebouwen in Oost Groningen : gemeente nog steeds probleemeigenaar. Barometer Maatschappelijk Vastgoed: onderzoeken & perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement. Hanzehogeschool Groningen, 2013. pp. 163-170
   @inbook{ec97eb381a024e1d88c3966b067b0c05,
   title = "Schoolgebouwen in Oost Groningen: gemeente nog steeds probleemeigenaar",
   abstract = "De meest recente ontwikkeling op het gebied van onderwijshuisvesting is het advies van de Onderwijsraad om de sluitingsnorm te verhogen van 23 naar 100 leerlingen. Het is begrijpelijk dat dit protesten oproept. Deze wijziging heeft landelijke impact maar raakt ook zeker Oost Groningen. Er is echter meer aan de hand. Eerder hebben de PO Raad en de Rijksbouwmeester al geconstateerd dat de bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Vanuit die gedachte wordt een promotieonderzoek gedaan naar de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs. Deze bijdrage is gebaseerd op {\'e}{\'e}n van de deelonderzoeken van het promotieonderzoek.",
   keywords = "schoolgebouwen, financiering",
   author = "Dirk Kootstra",
   year = "2013",
   language = "Dutch",
   isbn = "9789081977425",
   pages = "163--170",
   booktitle = "Barometer Maatschappelijk Vastgoed",
   publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

   }

   Kootstra, D 2013, Schoolgebouwen in Oost Groningen: gemeente nog steeds probleemeigenaar. in Barometer Maatschappelijk Vastgoed: onderzoeken & perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement. Hanzehogeschool Groningen, pp. 163-170.

   Schoolgebouwen in Oost Groningen : gemeente nog steeds probleemeigenaar. / Kootstra, Dirk.

   Barometer Maatschappelijk Vastgoed: onderzoeken & perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement. Hanzehogeschool Groningen, 2013. p. 163-170.

   Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

   TY - CHAP

   T1 - Schoolgebouwen in Oost Groningen

   T2 - gemeente nog steeds probleemeigenaar

   AU - Kootstra, Dirk

   PY - 2013

   Y1 - 2013

   N2 - De meest recente ontwikkeling op het gebied van onderwijshuisvesting is het advies van de Onderwijsraad om de sluitingsnorm te verhogen van 23 naar 100 leerlingen. Het is begrijpelijk dat dit protesten oproept. Deze wijziging heeft landelijke impact maar raakt ook zeker Oost Groningen. Er is echter meer aan de hand. Eerder hebben de PO Raad en de Rijksbouwmeester al geconstateerd dat de bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Vanuit die gedachte wordt een promotieonderzoek gedaan naar de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs. Deze bijdrage is gebaseerd op één van de deelonderzoeken van het promotieonderzoek.

   AB - De meest recente ontwikkeling op het gebied van onderwijshuisvesting is het advies van de Onderwijsraad om de sluitingsnorm te verhogen van 23 naar 100 leerlingen. Het is begrijpelijk dat dit protesten oproept. Deze wijziging heeft landelijke impact maar raakt ook zeker Oost Groningen. Er is echter meer aan de hand. Eerder hebben de PO Raad en de Rijksbouwmeester al geconstateerd dat de bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Vanuit die gedachte wordt een promotieonderzoek gedaan naar de mogelijkheden om te komen tot een nieuwe bekostigingssystematiek voor de huisvesting van primair onderwijs. Deze bijdrage is gebaseerd op één van de deelonderzoeken van het promotieonderzoek.

   KW - schoolgebouwen

   KW - financiering

   M3 - Chapter

   SN - 9789081977425

   SP - 163

   EP - 170

   BT - Barometer Maatschappelijk Vastgoed

   PB - Hanzehogeschool Groningen

   ER -

   Kootstra D. Schoolgebouwen in Oost Groningen: gemeente nog steeds probleemeigenaar. In Barometer Maatschappelijk Vastgoed: onderzoeken & perspectieven op maatschappelijk en financieel rendement. Hanzehogeschool Groningen. 2013. p. 163-170