Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

Abstract

In dit hoofdstuk wordt de driehoeksrelatie besproken tussen kind, ouders en professionals in de context van de kinderopvang inclusief de buitenschoolse opvang en de school. Vanuit het theoretisch perspectief van Bronfenbrenner wordt het belang getoond van het verbinden van leefwerelden waarin kinderen opgroeien, Vervolgens wordt ingegaan op de stand van zaken in brede scholen en kindcentra. Tot slot wordt getoond wat ouderbetrokkenheid vraagt van professionals die werkzaam zijn in brede scholen/kindcentra.
Original languageDutch
Title of host publicationSamenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school
PublisherCoutinho
Pages227-236
ISBN (Print)9789046903865
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Doornenbal, J. (2014). Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs. In Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school (pp. 227-236). Coutinho.
  Doornenbal, Jeannette. / Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs. Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school. Coutinho, 2014. pp. 227-236
  @inbook{dd4b9d9882a14cba9e1b0421c47e6ceb,
  title = "Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs",
  abstract = "In dit hoofdstuk wordt de driehoeksrelatie besproken tussen kind, ouders en professionals in de context van de kinderopvang inclusief de buitenschoolse opvang en de school. Vanuit het theoretisch perspectief van Bronfenbrenner wordt het belang getoond van het verbinden van leefwerelden waarin kinderen opgroeien, Vervolgens wordt ingegaan op de stand van zaken in brede scholen en kindcentra. Tot slot wordt getoond wat ouderbetrokkenheid vraagt van professionals die werkzaam zijn in brede scholen/kindcentra.",
  keywords = "onderwijs, kinderopvang, ouderbetrokkenheid",
  author = "Jeannette Doornenbal",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  isbn = "9789046903865",
  pages = "227--236",
  booktitle = "Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school",
  publisher = "Coutinho",

  }

  Doornenbal, J 2014, Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs. in Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school. Coutinho, pp. 227-236.

  Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs. / Doornenbal, Jeannette.

  Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school. Coutinho, 2014. p. 227-236.

  Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterProfessional

  TY - CHAP

  T1 - Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs

  AU - Doornenbal, Jeannette

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - In dit hoofdstuk wordt de driehoeksrelatie besproken tussen kind, ouders en professionals in de context van de kinderopvang inclusief de buitenschoolse opvang en de school. Vanuit het theoretisch perspectief van Bronfenbrenner wordt het belang getoond van het verbinden van leefwerelden waarin kinderen opgroeien, Vervolgens wordt ingegaan op de stand van zaken in brede scholen en kindcentra. Tot slot wordt getoond wat ouderbetrokkenheid vraagt van professionals die werkzaam zijn in brede scholen/kindcentra.

  AB - In dit hoofdstuk wordt de driehoeksrelatie besproken tussen kind, ouders en professionals in de context van de kinderopvang inclusief de buitenschoolse opvang en de school. Vanuit het theoretisch perspectief van Bronfenbrenner wordt het belang getoond van het verbinden van leefwerelden waarin kinderen opgroeien, Vervolgens wordt ingegaan op de stand van zaken in brede scholen en kindcentra. Tot slot wordt getoond wat ouderbetrokkenheid vraagt van professionals die werkzaam zijn in brede scholen/kindcentra.

  KW - onderwijs

  KW - kinderopvang

  KW - ouderbetrokkenheid

  M3 - Chapter

  SN - 9789046903865

  SP - 227

  EP - 236

  BT - Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school

  PB - Coutinho

  ER -

  Doornenbal J. Samenwerking met ouders aan de randen van het onderwijs. In Samenwerken aan leren en opvoeden : basisboek over ouders en school. Coutinho. 2014. p. 227-236