Samenwerken met ouders: zo doe je dat! luisteren, denken, doen

Research output: Other contributionOther research output

Abstract

Veel basisscholen vinden het knap lastig om vorm te geven aan de samenwerking met ouders. Dat is ook niet verwonderlijk. Er is niet één recept waarmee dat het beste kan. De samenwerking is zeer afhankelijk van de context. Zo vraagt het op een kleine dorpsschool om een andere werkwijze dan op een grote multiculturele stadsschool. Om goed te kunnen samenwerken moeten leerkrachten en ouders op de hoogte zijn van elkaars wensen en verwachtingen. Daarom staat in deze klapper een stappenplan voor het “Luisteren, Denken & Doen” met betrekking tot de samenwerking tussen ouders en school.
Original languageDutch
PublisherLectoraat Integraal Jeugdbeleid
Number of pages14
Place of PublicationGroningen
Publication statusPublished - 2017

Cite this

@misc{cc88b9250d2b4934b42a13db1f407116,
title = "Samenwerken met ouders: zo doe je dat! luisteren, denken, doen",
abstract = "Veel basisscholen vinden het knap lastig om vorm te geven aan de samenwerking met ouders. Dat is ook niet verwonderlijk. Er is niet {\'e}{\'e}n recept waarmee dat het beste kan. De samenwerking is zeer afhankelijk van de context. Zo vraagt het op een kleine dorpsschool om een andere werkwijze dan op een grote multiculturele stadsschool. Om goed te kunnen samenwerken moeten leerkrachten en ouders op de hoogte zijn van elkaars wensen en verwachtingen. Daarom staat in deze klapper een stappenplan voor het “Luisteren, Denken & Doen” met betrekking tot de samenwerking tussen ouders en school.",
keywords = "basisonderwijs, ouderbetrokkenheid",
author = "Lieke Drukker and {van der Honing}, Ninja and Annelies Kassenberg and Dorien Petri",
year = "2017",
language = "Dutch",
publisher = "Lectoraat Integraal Jeugdbeleid",
type = "Other",

}

Samenwerken met ouders : zo doe je dat! luisteren, denken, doen. / Drukker, Lieke; van der Honing, Ninja; Kassenberg, Annelies; Petri, Dorien.

14 p. Groningen : Lectoraat Integraal Jeugdbeleid. 2017, Stappenplan.

Research output: Other contributionOther research output

TY - GEN

T1 - Samenwerken met ouders

T2 - zo doe je dat! luisteren, denken, doen

AU - Drukker, Lieke

AU - van der Honing, Ninja

AU - Kassenberg, Annelies

AU - Petri, Dorien

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Veel basisscholen vinden het knap lastig om vorm te geven aan de samenwerking met ouders. Dat is ook niet verwonderlijk. Er is niet één recept waarmee dat het beste kan. De samenwerking is zeer afhankelijk van de context. Zo vraagt het op een kleine dorpsschool om een andere werkwijze dan op een grote multiculturele stadsschool. Om goed te kunnen samenwerken moeten leerkrachten en ouders op de hoogte zijn van elkaars wensen en verwachtingen. Daarom staat in deze klapper een stappenplan voor het “Luisteren, Denken & Doen” met betrekking tot de samenwerking tussen ouders en school.

AB - Veel basisscholen vinden het knap lastig om vorm te geven aan de samenwerking met ouders. Dat is ook niet verwonderlijk. Er is niet één recept waarmee dat het beste kan. De samenwerking is zeer afhankelijk van de context. Zo vraagt het op een kleine dorpsschool om een andere werkwijze dan op een grote multiculturele stadsschool. Om goed te kunnen samenwerken moeten leerkrachten en ouders op de hoogte zijn van elkaars wensen en verwachtingen. Daarom staat in deze klapper een stappenplan voor het “Luisteren, Denken & Doen” met betrekking tot de samenwerking tussen ouders en school.

KW - basisonderwijs

KW - ouderbetrokkenheid

M3 - Other contribution

PB - Lectoraat Integraal Jeugdbeleid

CY - Groningen

ER -