Samenwerken met ouders: hoe doe je dat? startfoto OBS de Beijumkorf

Research output: Working paperProfessional

Abstract

Tien basisscholen doen mee aan twee projecten die er allebei op gericht zijn de ouderbetrokkenheid op de scholen te verbeteren. Veel scholen hebben een visie op de samenwerking met ouders en ontplooien vaak al verschillende activiteiten om daar invulling aan te geven. Toch verloopt de samenwerking tussen ouders en school niet altijd zoals de scholen voor ogen hebben of vinden leerkrachten het af en toe knap lastig. Op andere scholen zijn zowel de ouders als de leerkrachten tevreden, maar kan het natuurlijk altijd beter. Uitgangspunt in beide projecten is dat het voor alle scholen zinvol is om na te denken over de schoolspecifieke wijze waarop zij met ouders willen samenwerken en te weten wat ouders van de school verwachten. In deze startfoto wordt de beginsituatie op OBS De Beijumkorf beschreven.
Original languageDutch
Number of pages9
Publication statusPublished - 10 Jun 2015

Keywords

  Cite this

  @techreport{4ae427888551425099681ab71996ee07,
  title = "Samenwerken met ouders: hoe doe je dat?: startfoto OBS de Beijumkorf",
  abstract = "Tien basisscholen doen mee aan twee projecten die er allebei op gericht zijn de ouderbetrokkenheid op de scholen te verbeteren. Veel scholen hebben een visie op de samenwerking met ouders en ontplooien vaak al verschillende activiteiten om daar invulling aan te geven. Toch verloopt de samenwerking tussen ouders en school niet altijd zoals de scholen voor ogen hebben of vinden leerkrachten het af en toe knap lastig. Op andere scholen zijn zowel de ouders als de leerkrachten tevreden, maar kan het natuurlijk altijd beter. Uitgangspunt in beide projecten is dat het voor alle scholen zinvol is om na te denken over de schoolspecifieke wijze waarop zij met ouders willen samenwerken en te weten wat ouders van de school verwachten. In deze startfoto wordt de beginsituatie op OBS De Beijumkorf beschreven.",
  keywords = "basisonderwijs, ouderbetrokkenheid",
  author = "Marlot Akkermans",
  year = "2015",
  month = "6",
  day = "10",
  language = "Dutch",
  type = "WorkingPaper",

  }

  Samenwerken met ouders: hoe doe je dat? startfoto OBS de Beijumkorf. / Akkermans, Marlot.

  2015.

  Research output: Working paperProfessional

  TY - UNPB

  T1 - Samenwerken met ouders: hoe doe je dat?

  T2 - startfoto OBS de Beijumkorf

  AU - Akkermans, Marlot

  PY - 2015/6/10

  Y1 - 2015/6/10

  N2 - Tien basisscholen doen mee aan twee projecten die er allebei op gericht zijn de ouderbetrokkenheid op de scholen te verbeteren. Veel scholen hebben een visie op de samenwerking met ouders en ontplooien vaak al verschillende activiteiten om daar invulling aan te geven. Toch verloopt de samenwerking tussen ouders en school niet altijd zoals de scholen voor ogen hebben of vinden leerkrachten het af en toe knap lastig. Op andere scholen zijn zowel de ouders als de leerkrachten tevreden, maar kan het natuurlijk altijd beter. Uitgangspunt in beide projecten is dat het voor alle scholen zinvol is om na te denken over de schoolspecifieke wijze waarop zij met ouders willen samenwerken en te weten wat ouders van de school verwachten. In deze startfoto wordt de beginsituatie op OBS De Beijumkorf beschreven.

  AB - Tien basisscholen doen mee aan twee projecten die er allebei op gericht zijn de ouderbetrokkenheid op de scholen te verbeteren. Veel scholen hebben een visie op de samenwerking met ouders en ontplooien vaak al verschillende activiteiten om daar invulling aan te geven. Toch verloopt de samenwerking tussen ouders en school niet altijd zoals de scholen voor ogen hebben of vinden leerkrachten het af en toe knap lastig. Op andere scholen zijn zowel de ouders als de leerkrachten tevreden, maar kan het natuurlijk altijd beter. Uitgangspunt in beide projecten is dat het voor alle scholen zinvol is om na te denken over de schoolspecifieke wijze waarop zij met ouders willen samenwerken en te weten wat ouders van de school verwachten. In deze startfoto wordt de beginsituatie op OBS De Beijumkorf beschreven.

  KW - basisonderwijs

  KW - ouderbetrokkenheid

  M3 - Working paper

  BT - Samenwerken met ouders: hoe doe je dat?

  ER -