Samenvatting Evaulatie Borger-Odoorn

Sandra Vos

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

146 Downloads (Pure)

Abstract

De gemeente Borger-Odoorn heeft een eigen werkwijze ontwikkeld om de transformatie in het sociaal domein vorm te geven. Deze werkwijze wordt opgehangen aan het ‘regenboogmodel’ en geeft richting aan de transformatie die nodig is na de decentralisaties van rijkstaken op het gebied van participatie, WMO en jeugd. Gemeente Borger Odoorn is in oktober 2014 gestart met een pilot met één sociaal team en heeft deze in januari 2015 uitgebreid door een Stichting Sociaal Team op te zetten waarbinnen 3 sociaal teams uitvoering geven aan de opdracht van de gemeente om de drie decentralisaties (jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet) gezamenlijk en ontschot op te pakken. Deze aanpak is tot uitdrukking gebracht in het regenboogmodel. De gemeente en sociaal teams zijn de afgelopen twee jaar op expeditie geweest, zoals zij dit zelf benoemen. Nu is de vraag aan de werkplaats om te evalueren of de regenboogvisie nu wordt uitgevoerd zoals hij oorspronkelijk, in 2014, bedacht is. Dit is de samenvatting waarin uitkomsten en adviezen ook beschreven worden.
Original languageDutch
Number of pages4
Publication statusPublished - 5 Jul 2017

Cite this

@conference{61191aa1188d4e189096e7fc27cf2de0,
title = "Samenvatting Evaulatie Borger-Odoorn",
abstract = "De gemeente Borger-Odoorn heeft een eigen werkwijze ontwikkeld om de transformatie in het sociaal domein vorm te geven. Deze werkwijze wordt opgehangen aan het ‘regenboogmodel’ en geeft richting aan de transformatie die nodig is na de decentralisaties van rijkstaken op het gebied van participatie, WMO en jeugd. Gemeente Borger Odoorn is in oktober 2014 gestart met een pilot met {\'e}{\'e}n sociaal team en heeft deze in januari 2015 uitgebreid door een Stichting Sociaal Team op te zetten waarbinnen 3 sociaal teams uitvoering geven aan de opdracht van de gemeente om de drie decentralisaties (jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet) gezamenlijk en ontschot op te pakken. Deze aanpak is tot uitdrukking gebracht in het regenboogmodel. De gemeente en sociaal teams zijn de afgelopen twee jaar op expeditie geweest, zoals zij dit zelf benoemen. Nu is de vraag aan de werkplaats om te evalueren of de regenboogvisie nu wordt uitgevoerd zoals hij oorspronkelijk, in 2014, bedacht is. Dit is de samenvatting waarin uitkomsten en adviezen ook beschreven worden.",
keywords = "transitie, sociaal werk, gemeenten (overheid), wmo",
author = "Sandra Vos",
year = "2017",
month = "7",
day = "5",
language = "Dutch",

}

Samenvatting Evaulatie Borger-Odoorn. / Vos, Sandra.

2017.

Research output: Contribution to conferenceAbstractOther research output

TY - CONF

T1 - Samenvatting Evaulatie Borger-Odoorn

AU - Vos, Sandra

PY - 2017/7/5

Y1 - 2017/7/5

N2 - De gemeente Borger-Odoorn heeft een eigen werkwijze ontwikkeld om de transformatie in het sociaal domein vorm te geven. Deze werkwijze wordt opgehangen aan het ‘regenboogmodel’ en geeft richting aan de transformatie die nodig is na de decentralisaties van rijkstaken op het gebied van participatie, WMO en jeugd. Gemeente Borger Odoorn is in oktober 2014 gestart met een pilot met één sociaal team en heeft deze in januari 2015 uitgebreid door een Stichting Sociaal Team op te zetten waarbinnen 3 sociaal teams uitvoering geven aan de opdracht van de gemeente om de drie decentralisaties (jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet) gezamenlijk en ontschot op te pakken. Deze aanpak is tot uitdrukking gebracht in het regenboogmodel. De gemeente en sociaal teams zijn de afgelopen twee jaar op expeditie geweest, zoals zij dit zelf benoemen. Nu is de vraag aan de werkplaats om te evalueren of de regenboogvisie nu wordt uitgevoerd zoals hij oorspronkelijk, in 2014, bedacht is. Dit is de samenvatting waarin uitkomsten en adviezen ook beschreven worden.

AB - De gemeente Borger-Odoorn heeft een eigen werkwijze ontwikkeld om de transformatie in het sociaal domein vorm te geven. Deze werkwijze wordt opgehangen aan het ‘regenboogmodel’ en geeft richting aan de transformatie die nodig is na de decentralisaties van rijkstaken op het gebied van participatie, WMO en jeugd. Gemeente Borger Odoorn is in oktober 2014 gestart met een pilot met één sociaal team en heeft deze in januari 2015 uitgebreid door een Stichting Sociaal Team op te zetten waarbinnen 3 sociaal teams uitvoering geven aan de opdracht van de gemeente om de drie decentralisaties (jeugdzorg, AWBZ en Participatiewet) gezamenlijk en ontschot op te pakken. Deze aanpak is tot uitdrukking gebracht in het regenboogmodel. De gemeente en sociaal teams zijn de afgelopen twee jaar op expeditie geweest, zoals zij dit zelf benoemen. Nu is de vraag aan de werkplaats om te evalueren of de regenboogvisie nu wordt uitgevoerd zoals hij oorspronkelijk, in 2014, bedacht is. Dit is de samenvatting waarin uitkomsten en adviezen ook beschreven worden.

KW - transitie

KW - sociaal werk

KW - gemeenten (overheid)

KW - wmo

M3 - Abstract

ER -