Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen

Louis Polstra, Johny Vanschoren

Research output: Book/ReportReportProfessional

69 Downloads (Pure)

Abstract

Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages27
Publication statusPublished - 2014

Keywords

  Cite this

  Polstra, L., & Vanschoren, J. (2014). Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. Hanzehogeschool Groningen.
  Polstra, Louis ; Vanschoren, Johny. / Samen voor vakmanschap : gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.
  @book{0b9974be7cbb4e6d9cb22dc35d81910e,
  title = "Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen",
  abstract = "Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.",
  keywords = "sociale diensten, hogescholen, samenwerking",
  author = "Louis Polstra and Johny Vanschoren",
  year = "2014",
  language = "Dutch",
  publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

  }

  Samen voor vakmanschap : gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. / Polstra, Louis; Vanschoren, Johny.

  Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.

  Research output: Book/ReportReportProfessional

  TY - BOOK

  T1 - Samen voor vakmanschap

  T2 - gemeentelijke sociale diensten en hogescholen

  AU - Polstra, Louis

  AU - Vanschoren, Johny

  PY - 2014

  Y1 - 2014

  N2 - Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.

  AB - Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.

  KW - sociale diensten

  KW - hogescholen

  KW - samenwerking

  M3 - Report

  BT - Samen voor vakmanschap

  PB - Hanzehogeschool Groningen

  ER -

  Polstra L, Vanschoren J. Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.