Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen

Louis Polstra, Johny Vanschoren

Research output: Book/ReportReportProfessional

80 Downloads (Pure)

Abstract

Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.
Original languageDutch
PublisherHanzehogeschool Groningen
Number of pages27
Publication statusPublished - 2014

Cite this

Polstra, L., & Vanschoren, J. (2014). Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. Hanzehogeschool Groningen.
Polstra, Louis ; Vanschoren, Johny. / Samen voor vakmanschap : gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.
@book{0b9974be7cbb4e6d9cb22dc35d81910e,
title = "Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen",
abstract = "Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.",
keywords = "sociale diensten, hogescholen, samenwerking",
author = "Louis Polstra and Johny Vanschoren",
year = "2014",
language = "Dutch",
publisher = "Hanzehogeschool Groningen",

}

Samen voor vakmanschap : gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. / Polstra, Louis; Vanschoren, Johny.

Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

TY - BOOK

T1 - Samen voor vakmanschap

T2 - gemeentelijke sociale diensten en hogescholen

AU - Polstra, Louis

AU - Vanschoren, Johny

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.

AB - Beide hogescholen hebben twee praktijkvoorbeelden van samenwerking met de sociale dienst uitgewerkt. Beide verschillen van insteek. Het voorbeeld van Fontys Hogeschool start vanuit vernieuwingen in het werkveld, in het bijzonder het werken met de zelfredzaamheidsmatrix. Er is vanuit de hogeschool in samenwerking het werkveld een implementatieplan uitgewerkt hoe de ZRM een integraal onderdeel kan worden van het hele dienstverleningsproces. De Hanzehogeschool Groningen heeft gekozen om in te steken bij het onderwijs en vandaaruit de samenwerking te zoeken met de sociale dienst. Vier SJD-studenten van de specialisatie Recht & Multi-problem kregen als junior-medewerkers de opdracht een intake op locatie voor Groningse dak- en thuislozen te ontwerpen. Samen met een docent/onderzoeker en vijf teamleiders afkomstig van de sociale dienst en opvangvoorzieningen gingen zij in een werkleeratelier aan de slag, met als uitkomst een adviesrapport.

KW - sociale diensten

KW - hogescholen

KW - samenwerking

M3 - Report

BT - Samen voor vakmanschap

PB - Hanzehogeschool Groningen

ER -

Polstra L, Vanschoren J. Samen voor vakmanschap: gemeentelijke sociale diensten en hogescholen. Hanzehogeschool Groningen, 2014. 27 p.